Ugrás a tartalomra

New Jersey megköveteli, hogy tanítsák a diákokat az anális szexről és az abortuszról

Photo by Kimberly Farmer / Unsplash

New Jersey Oktatási Minisztériuma olyan oktatási szabványokat írt elő az állami iskoláknak, hogy tanítsák a középiskolás diákokat az anális szexről és a terhesség lehetőségeiről (leginkább az abortuszról), ellenkező esetben fegyelmi eljárást indítanak az ezt megtagadó oktatási intézmény ellen.

Az állami nevelőtestületi tanács különféle, állam szerte kötelező jellegű módosításokat hagyott jóvá 2020 júniusában, amelyeket idén szeptemberig kell beépítenie a tanmenetbe az iskoláknak, mert ha nem így tesznek, akkor az állami finanszírozásukat veszthetik el.

Az új szabványok magukban foglalják, hogy egy nyolcadik osztályos diák már megfelelő tudással rendelkezzen a „terhességi tesztekről, a terhesség jeleiről, a terhességnél adott olyan lehetőségekről, mint az abortusz és az örökbeadás”, valamint „képes legyen definiálni a vaginális, az orális és az anális szexet”, ezekről az iskolában szerzett ismeretekről pedig dolgozatban adjon számot.

Az új oktatási terv azt is előírja, hogy nyolcadik osztályos korukra a diákoknak „meg kell tudniuk különböztetni a nemi identitást, a nemi kifejeződést és a szexuális identitást” és „az iskoláknak tervet kell kidolgozniuk arra vonatkozólag, hogy minden ember méltósága és tisztelete megvalósuljon az iskolai közösségben, tartozzon bármelyik nemhez, nemi identitáshoz, nemi kifejeződéshez vagy szexuális irányultsághoz”.

A szabványok előterjesztését követő időszakban vizsgálták, hogy az új tanterv (melyre az állam nem ír elő konkrét tanmenetet, azt a helyi oktatási körzetek felügyelőire bízza) vajon tényleg megfelel-e az adott korosztály számára az államilag előírt neveléstan szerint. A vizsgálat során arra jutottak, hogy „a diákok saját biztonságuk megőrzése érdekében, és a nyomással és az erőszakkal szembeni védekezésükhöz nélkülözhetetlenek ezek az ismeretek. Fontos, hogy a tanulók konkrét eseményeket tudjanak társítani a kifejezésekhez, ezáltal fel tudják mérni a kockázatokat és egy szükséges egészségügyi beavatkozás esetén pontosan el tudják mondani, mi történt velük és mi a problémájuk. Azok a diákok, akik nem tudják pontosan megnevezni a szexuális aktusok fajtáit, egy esetleges szexuális bántalmazás esetén nem biztos, hogy képesek felismerni és bejelenteni, hogy pontosan mi történt velük”.

Májusban az állami oktatási testület négy tagja levélben kérte Allen McMillant, hogy vizsgálja felül az új szabványokat (a nyelvezetet és a korosztályt, akiknek szánják), ugyanis sok szülő és tanár adott hangot nemtetszésének az új tananyag nyelvezetével és a célcsoport korával kapcsolatban. A szülők azt is kifejezték, hogy szerintük erről nem illik az iskolában tanítani, különösen nem a 14 éves korosztálynak.

Habár lelkiismereti okokra hivatkozva a szülő kiírathatja gyermekét az iskolából, az állam összes oktatási intézménye számára kötelező jelleggel előírták az új tantervet, így legközelebb a szomszéd államban találhatna olyan iskolát, ahol még nincs előírva a felvilágosítás ezen formája.

Vida Zsanett / Christian Today

Legfrissebb