Netanjahu elítéli az erőszakos zavargásokat

"Egy demokráciában nincs helye az erőszakos tüntetéseknek"

Netanjahu elítéli az erőszakos zavargásokat

Benjámin Netanjahu miniszterelnök kedden elítélte Jair Bolsonaro volt elnök támogatóit, akik Brazíliában randalíroztak, betörve a kormányépületekbe, köztük a parlamentbe - számolt be a Neokohn.

A hétvégén Jair Bolsonaro korábbi brazil elnök híveinek százai rohamozták meg Brazíliavárosban a kongresszus, a Planalto elnöki hivatal és a legfelsőbb bíróság épületét vasárnap, áttörve a rendőrségi kordont. A rendvédelmi erőknek közel négy órára volt szükségük, hogy visszaszorítsák és eltávolítsák a rendbontókat.

„Izrael elítéli a vasárnapi brazíliai erőszakos zavargásokat, és támogatja a brazil demokratikus intézményeket és a jogállamiságot. Egy demokráciában nincs helye az erőszakos tüntetéseknek, és tiszteletben kell tartani a nép akaratát, ahogyan az a választási eredményekben kifejeződött”

– írta Netanjahu hivatalos Twitter-oldalán.

Hétfőn Bolsonaro 1200 hívét vették őrizetbe, akik a főváros szívében sátoroztak, és az ideiglenes tábort felszámolták. A több mint két hónapja Brasíliában táborozó tüntetők katonai beavatkozást követeltek a megválasztott baloldali Luiz Inácio Lula da Silva elnök hatalomra kerülésének megakadályozása érdekében.

(Neokohn)

Nyomj ESC-t a kilépéshez!

© 2023 Hit Rádió

Sikeresen előfizettél, csomagod: Hit Rádió
Nagyszerű! Már csak a fizetés van hátra! Hit Rádió
Jó újra látni! Sikeresen bejelentkeztél!
Szuper! A fiókod aktív és mindenhez hozzáférsz!.
Sikeresen mentve a számlázási információk!
Sikertelen mentés!
A link sajnos elévült.