Ugrás a tartalomra

Netanjahu elítéli az erőszakos zavargásokat

"Egy demokráciában nincs helye az erőszakos tüntetéseknek"

Benjámin Netanjahu miniszterelnök kedden elítélte Jair Bolsonaro volt elnök támogatóit, akik Brazíliában randalíroztak, betörve a kormányépületekbe, köztük a parlamentbe - számolt be a Neokohn.

A hétvégén Jair Bolsonaro korábbi brazil elnök híveinek százai rohamozták meg Brazíliavárosban a kongresszus, a Planalto elnöki hivatal és a legfelsőbb bíróság épületét vasárnap, áttörve a rendőrségi kordont. A rendvédelmi erőknek közel négy órára volt szükségük, hogy visszaszorítsák és eltávolítsák a rendbontókat.

„Izrael elítéli a vasárnapi brazíliai erőszakos zavargásokat, és támogatja a brazil demokratikus intézményeket és a jogállamiságot. Egy demokráciában nincs helye az erőszakos tüntetéseknek, és tiszteletben kell tartani a nép akaratát, ahogyan az a választási eredményekben kifejeződött”

– írta Netanjahu hivatalos Twitter-oldalán.

Hétfőn Bolsonaro 1200 hívét vették őrizetbe, akik a főváros szívében sátoroztak, és az ideiglenes tábort felszámolták. A több mint két hónapja Brasíliában táborozó tüntetők katonai beavatkozást követeltek a megválasztott baloldali Luiz Inácio Lula da Silva elnök hatalomra kerülésének megakadályozása érdekében.

(Neokohn)

Legfrissebb