Ugrás a tartalomra

Netanjahu a Siratófalnál: "Izrael őrzője nem alszik és nem szunnyad"

Benjámin Netanjahu és felesége vasárnap ellátogatott a Siratófalhoz, hogy imádkozzanak és hálát adjanak Izrael 37. kormányának múlt csütörtöki beiktatásáért.

A miniszterelnök egyúttal bírálta az ENSZ pénteki "torz" döntését, amely az izraeli-palesztin konfliktust a hágai Nemzetközi Bíróság (ICJ) elé utalja tanácsért az izraeli "megszállás, a települések létrehozása és a palesztin területek annektálásának" kezelésével kapcsolatban." A miniszterelnök az Egyesült Nemzetek Szervezetét is bírálta.

"Éppen most írtam be a (vendég)könyvbe: "Izrael őrzője nem alszik és nem szunnyad" (Zsoltárok 121:1)"

-mondta Netanjahu.

"Azt kell mondanom, hogy ezúttal is meghatódtam, hogy elfogadhatom a pozíciót és vezethetem Izrael Államot. Azért jöttem ide (...) hogy megérintsem a Siratófal köveit, és hogy emlékezzek arra, hogy kötelességünk megőrizni a nemzedékek örökségét és biztosítani a jövőnket a következő nemzedékek számára is, és ezt meg is fogjuk tenni"

-húzta alá.

Netanjahut - elődjéhez, Jair Lapid volt miniszterelnökhöz hasonlóan - feldühítette az elmúlt két hónap Izrael-ellenes ENSZ-szavazásainak sorozata, amelynek csúcspontja a pénteki szavazás volt, amely arra kérte a hágai Nemzetközi Bíróságot, hogy avatkozzon be azokban a jogi kérdésekben, amelyeket a palesztinok Izraellel szemben kívánnak érvényesíteni. Az intézkedés 87 szavazattal, azaz az ENSZ-tagállamok kevesebb mint felével ment át, mivel számos ország távol maradt vagy tartózkodott.

A határozat ellen szavazó 26 ország között volt az Egyesült Államok, Kanada és Ausztrália. 53 ország tartózkodott, 27 pedig távol maradt.

(CBN)

Legfrissebb