Ugrás a tartalomra

Németország: újabb politikai válság kibontakozóban? - Kálnoky Borisz

A Véleményvezér legfrissebb adásában Kálnoky Borisz beszélt Európa és az újságírás jövőjéről.

Kálnoky Borisz

A Hit Rádió Véleményvezér című műsorának legfrissebb adásában Kálnoky Borisz, az MCC Média iskolájának vezetője beszélt többek között Németország politikai és gazdasági helyzetéről, az európai identitásról, valamint a média és az újságírás jelenlegi kihívásairól.

Németország politikai és gazdasági helyzete:
Kálnoky Borisz kifejtette, hogy Németországban jelenleg vezetési vákuum tapasztalható, ami gazdasági és társadalmi feszültségekhez vezet. Az AFD betiltásának lehetősége és a párt szélsőséges elemei aggodalomra adnak okot.

"Németországnak nincs vezetése. A jelenlegi kormány három pártból áll, akik nem értenek egyet semmiben"

- emelte ki Kálnoky Borisz.

Európai identitás és uniós törekvések:
A beszélgetés során szó esett az európai identitás kialakításának kísérletéről és annak kihívásairól, valamint az európai államiság ötletével kapcsolatos aggodalmakról.

"Tehát jelentős erők próbálnak létrehozni egy államot, egy európai államot. Ez csak úgy lehet, hogy a nemzetállamoknak az ellenállását le kell törni

- fejtette ki Kálnoky.

Egyfajta erőszakkal. Erről szól a jogállamisági mechanizmus. - tette hozzá.
És elsősorban Magyarországra van a nyomásgyakalás. Ez az egyik dolog. Tehát ellen kell állni, mert ha nem, akkor végül lemondunk arról a jogról, hogy mi magunk döntsünk a saját sorsunkról

- hangsúlyozta.

Média és újságírás kihívásai:
A műsor során a média világának változásai és az újságírás jövője is terítékre került, különös tekintettel a hitelesség és objektivitás kérdésére.

"Manapság olyan világban élünk, ahol már nem is próbálunk objektívnak lenni, és büszkék vagyunk rá, hogy nem is próbálunk, hanem harcolunk egy ügyért.Ez így nem jó"

- részletezte Kálnoky valamint kiemelte:

"Nekem is van véleményem, ahhoz nem kell nekem az újságíró"

Legfrissebb