0279 Ugrás a tartalomra

Egy német teológus, a pforzheimi Lother Gassman pert nyert a YouTube és a Google ellen. Videóinak többszöri eltávolítása miatt indította el a jogi csatát.

Az internetes platform semmilyen indokot nem adott a videók eltávolítására – írja az Idea. Ehelyett a panasz pontosítása nélkül rámutatott általános iránymutatásaira.

Reakcióként a teológus a német bírósághoz fordult. A karlsruhei kerületi bíróság most úgy döntött, hogy a törlés nem indokolt. A YouTube-nak meg kell határoznia, hogy miért hozták meg az intézkedést, és melyik videó melyik része nem volt összhangban az irányelveivel.

Gassmann ügyvédje szerint az ítélet egyedi. Mivel a Google elfogadta az ítéletet, az ítélet jogerős. Az ügyvéd szerint ez pozitív fejlemény, hiszen precedenst teremt.

Eddig sokan nem tudják videóik eltávolításának pontos okát. Gassman azonban még nem végzett a bírósági üléseivel. Újabb függőben lévő pere van a YouTubeal szemben két másik törlés miatt. A Karlsruhei Regionális Bíróság dönt ezekről az esetekről.

Gassman életpárti álláspontjáról, valamint a házasságról és a nemről szóló hagyományos nézetéről ismert – írja a Blick Actuell. Például azt állítja, hogy az emberi élet védelmét és méltóságát a fogantatástól a természetes halálig kell védeni.

A teológus egyéb nézetei azonban szintén vitatottak. Antiszemitizmussal és összeesküvés-elméletek terjesztésével vádolják – írja a Belltower.news. A Covid-járvány idején határozottan szembefordult a kormány egészségügyi intézkedéseivel is.

(CNE News)

Legfrissebb