Ugrás a tartalomra

Német politikus: Az AfD a legizraelpártibb párt

Sokan felháborodtak a jobbolddali párt sikerén.

Photo by Christian Wiediger / Unsplash

Az egyik legantiszemitább pártként tartják számon a mainstream médiában, de vajon ez tényleg igaz?

A német jobboldali Alternatíva Németországért (AfD) nevű párt először szerzett abszolút többséget a helyhatósági választásokon. A kormány által finanszírozott Német Zsidó Tanács megdöbbent. Pedig  "az AfD a legizraelpártibb párt Németországban" — írja véleménycikkében Joachim Kuhs európai parlamenti képviselő, az Európai Parlament AfD-frakciójának elnöke.

Sokan megdöbbenve és felháborodva fogadták Robert Sesselmann nevű ügyvéd megválasztását a kelet-németországi Sonnebergben, Türingia erdőkkel borított tartományában a tartományi biztosi tisztségbe. A kirohanás oka az Alternatíva Németországért (AfD) párt országszerte megugró támogatottsága volt.

Kush szerint a jobboldali térnyerést a baloldali-zöld koalíció katasztrofális politikája okozza, amely Németországot „Európa beteg emberévé” tette.  Az INSA/YouGov legfrissebb felmérése szerint az AfD országosan 20,5%-on áll, megelőzve mindhárom kormánypártot, és holtversenyben a korábban konzervatív kereszténydemokrata CDU-val (ha nem számítjuk testvérpártjukat, a CSU-t).

Robert Sesselmann - AfD - forrás: Guardian

Nemsokára az AfD lehet a legnépszerűbb párt Németországban – 10 év rágalmazás, médiakizárás és a titkosrendőrség, az adóból finanszírozott NGO-k és az erőszakos fekete zászlós „Antifa” üldözése után.

Joachim Kuhs azt írja véleménycikkében, hogy az AfD büszke arra, hogy a német Bundestagban a legizraelpártibb párt.

"Annak ellenére, hogy az önjelölt „demokratikus” pártok minden tevékenységünkkel szemben általános bojkottot alkalmaznak, a legnagyobb sikereinket az Izrael-barát törvényhozás területén értük el – a többi pártot úttörő javaslatokkal kényszerítettük cselekvésre, amelyek később törvényerőre emelkedtek"

- írtja a poltikus.

2019-ben elsőként éppen az AfD készített egy BDS-ellenes törvénytervezetet, majd egy Hezbollah betiltására irányuló indítványt, mindkettőt átvette a parlament többi tagja, és mindkettő törvényerőre emelkedett. Ugyanebben az évben az AfD zsidó delegációjával Kush Júdeába és Szamáriába látogatot, és olyan aktivistákkal találkozott, mint az eredeti telepes Daniella Weiss és Boaz Haetzni. - írja Kuhs.

A múlt hónapban az EU-s képviselő találkozott Brüsszelben a szamáriai regionális tanács vezetőjével, Joszi Dagannal, és megígérte neki, hogy a cionista izraeli csoportokban és civil szervezetekben lévő barátaikkal együtt továbbra is folytatni fogja az Izrael-ellenes NGO-k uniós finanszírozásának leleplezését.

"Az AfD az egyetlen párt, amely a nevén nevezi a muszlim antiszemita gyűlölet hullámzását Németországban. Ezért jó Izraelnek és jó a németországi zsidóknak az AfD szavazói támogatottságának megugrása, szemben az összes rágalommal, amit rájuk zúdítottak"

– emelte ki.

Legfrissebb