Nem találkozik Kirill pátriárka Ferenc pápával Kazahsztánban

Nem találkozik Kirill pátriárka Ferenc pápával Kazahsztánban
Fotó: AFP, Gregorio Borgia

Kirill orosz ortodox pátriárka nem találkozik szeptemberben Kazahsztánban Ferenc római katolikus pápával, így a két egyházi vezető találkozásának újabb esélye nincs kilátásban.

Korábban felmerült, hogy a moszkvai pátriárka szeptember 14-15-én ellátogatott volna "Világ- és hagyományos vallások vezetőinek kongresszusára" Kazahsztánba.

Kirill hivatala közölte, hogy az orosz ortodox egyház "hivatalos delegációt" küld a konferenciára. Korábban a pátriárka is ellátogatott a találkozóra.


Hónapok óta folyik a találgatás arról, hogy lesz-e új találkozás Kirill pátriárka és Ferenc pápa között. A két vezető egyszer találkozott Kubában 2016 februárjában.

Bár a római katolikus egyház és az ortodox egyház között sok a közös pont, a két egyházi vezető álláspontja élesen eltér az ukrajnai orosz hadműveletről. Kirill pátriárka ezt szükséges lépésnek tartja Oroszország határainak védelme érdekében, a pápa viszont eretnekségnek tartja a háború keresztényi igazolását.

Kirill szóvivője szerint a Vatikán egyoldalúan felfüggesztette kettejük találkozóját az év elején. A külkapcsolatok ortodox képviselője, Anthony metropolita azonban a héten Moszkvában találkozott a vatikáni nagykövettel, Giovanni D'Agnello érsekkel.

(CNE)

Nyomj ESC-t a kilépéshez!

© 2022 Hit Rádió

Sikeresen előfizettél, csomagod: Hit Rádió
Nagyszerű! Már csak a fizetés van hátra! Hit Rádió
Jó újra látni! Sikeresen bejelentkeztél!
Szuper! A fiókod aktív és mindenhez hozzáférsz!.
Sikeresen mentve a számlázási információk!
Sikertelen mentés!
A link sajnos elévült.