Ugrás a tartalomra

Nem mindennapi: videóban állnak ki zsidó barátaikért a hollywoodi sztárok

A kampány alapítója szerint sokan félnek kiállni a zsidókért.

Photo by Venti Views / Unsplash

A világon egyre növekvő antiszemita eseményekre válaszul a híres hollywoodi sztárok egy videót hoztak létre, amelyben kifejezik támogatásukat zsidó barátaik felé.

Az "Új év, új hangok" kampány szerdán egy új videóval jelentkezett, amelyben több zsidó és nem zsidó hang is megszólal - számolt be a Fox News.

View this post on Instagram

A post shared by 2024 New Voices (@2024newvoices)

A videóüzenetben olyan ismert nevek szerepelnek, mint Hayden Panettiere, Amy Smart és Jamie-Lynn Sigler színésznők, valamint Cindy Crawford, modell.

"Itt a legújabb @2024newvoices videónk, amelyben néhány kedvencünk szólal fel az antiszemitizmus ellen"

- olvasható a videó leírásában az Instagramon.

"Kérjük, terjesszétek az üzenetünket azzal, hogy megosztjátok a videót a közösségetekkel. Együtt vagyunk a legerősebbek."

A videóban szereplő hírességek közül néhányan azt is megemlítik, hogy ő maguk is "büszke zsidók", míg mások felemelik hangjukat a zsidóellenes érzelmek ellen, és arra buzdítják az embereket, hogy álljanak össze a zsidó nép köré.

"Kiállok az antiszemitizmus ellen"

- jelenti ki Crawford a klip egy pontján.

Mayim Bialik színésznő, aki a Hamász halálos terrortámadása óta nyíltan kiáll Izrael mellett, arra biztatja az embereket, hogy kövessék a 2024 New Voices közösségi média fiókjait, hogy többet megtudjanak.

Míg néhány híresség elítélte az október 7-i terrortámadást, az "Új év, új hangok" kampány szélesebb körben veszi célba az antiszemitizmust, és alapítója,

Samantha Ettus az "Új év, új hangok" elnevezésű kampány alapítója a múlt hónapban azt mondta, hogy fontos, hogy átértelmezzük ezeket a kérdéseket.

"A propaganda elhitette az emberekkel, hogy az antiszemitizmus elleni fellépés politikai jellegű - pedig nem az"

- mondta.

"Az antiszemitizmus ellen éppúgy elfogadható kiállni, mint a gyűlölet bármely etnikai csoporttal szembeni bármilyen formája ellen"."

Ettus, aki sok más hírességet is a részvételre buzdított, azt is elítélte, hogy a díjátadókon és más vörös szőnyeges eseményeken nem lépnek fel határozottabban az antiszemitizmus ellen, valamint "az... érdekérvényesítés hiányára" hivatkozott Hollywood egyes képviselői körében.

"Mi lettünk az a népcsoport, amelyért az emberek félnek kiállni, és ez a kampány ezen próbál változtatni"

- mondta a CNN-nek adott interjújában.

(CBN)

Legfrissebb