Ugrás a tartalomra

Nem mindennapi: David Beckham beszélt egy angliai zsinagóga színpadán

Zsidó gyökereiről is beszámolt a világhírű focista.

David Beckham a St. Johns Wood-i zsinagóga színpadán - Sofi Adams

Nem mindennapi eseményen vehetett részt a közönség a St. John's Wood-i zsinagógában vasárnap este, ahol a megszokottól eltérően most nem egy rabbi tanított. A színpadon ezúttal David Beckham,  az egyik legismertebb európai sztárlabdarúgó és médiasztár beszélt többek között zsidó gyökereiről egy interjú keretében.

"Dolgozz keményen. Légy alázatos. Hallgass a megérzéseidre és a helyes értékrendre."

– mondta David Beckham a közönségnek a "Lessons in Leadership" című rendezvényen.  - írja a thejc.com

"Tagja vagyok a zsidó közösségnek, és büszke vagyok arra, hogy ezt mondhatom"

– jelentette ki Beckham.

David Beckham és a közel hétszáz fős közönség a St. Johns Wood-i zsinagógában - forrás: Sofi Adams


Az interjút Ben Winston, a néhai Lira Winston fia, készítette Beckhammel, és miután felajánlott a közönségnek egy fotózást, mindenkit megkért, hogy tegyék el a telefonjaikat, hogy nyíltabban tudjon beszélni. - számol be Jewish News.

"A nagyapám anyai ágon zsidó volt. Mindig gondoskodott arról, hogy bizonyos hagyományokat betartsunk, és amikor barmitzvákra és esküvőkre mentem, mindig gondoskodott arról, hogy kipát viseljek. Láttam, ahogy a nagymamám készíti a csirkelevest, a maceszgombócokat és a latkét. Ez mindig arról szólt, hogy a család összejöjjön, így én is része vagyok a közösségnek, amire büszke vagyok"

– mondta a világhírű futballegenda.


Winston próbára tette  Beckhamet, hogy vajon még mindig el tudja-e mondani az úgynevezett "kenyér brachát" (kenyér fogyasztása előtt mondott áldás a zsidó hagyomány szerint) , de Beckham átment a teszten, mivel gond nélkül be tudta fejezni héberül.

David Beckham és Ben Winston a St. Johns Wood-i zsinagóga színpadán - forrás: Sofi Adams


Beckham a Leytonstone-i otthonáról is beszámolt, ahol szüleivel élt kisfiúként, és teát főzött fodrász édesanyja ügyfeleinek, valamint arról, hogy édesapja, aki gázszerelőként dolgozott, hatalmas Manchaster United szurkoló volt.

"Apám gyerekként mindig elég keményen bánt velem, de én örülök ennek. Mindig piszkált ha valamit nem jól, vagy nem eleget csináltam. Valószínűleg mindig sírva fakadtam, amikor meccs után beültem a kocsiba. Akár jól, akár rosszul játszottam, mindig elmondta, mit kellene tennem. De amikor profi labdarúgó lettem, és voltak nehéz pillanataim, csak azért tudtam túljutni rajtuk, mert apám nagyon kemény volt hozzám. És ezért hálás vagyok. Annyi szeretet volt a családunkban és a családi házunkban."

– emlékezett vissza a futballsztár.

"Én próbáltam a lehető leghatározottabban viselkedni a gyerekekkel, de közel sem olyan, mint amilyen az apám volt. Bármit is akarnak csinálni a gyerekeim, én támogatom őket. Csak azt akarom, hogy boldogok, udvariasak és alázatosak legyenek."

– részletezte a híres focista.Legfrissebb