Ugrás a tartalomra

Nem mindenki díjazta Greta Thunberg kiállását a palesztinok mellett

Volt aki megpróbálta kivenni a kezéből a mikrofont.

Greta Thunberg palesztin kendővel a nyakában a hollandiai klímatüntetésen. - Kép forrása: Telegraph

A svéd aktivista, Greta Thunberg az X-en közzétett posztja után ezúttal Hollandia legnagyobb klímatüntetésén állt ismét a palesztinok oldalára, de nem aratott osztatlan sikert a hatalmas embertömeg előtt.- számol be az index.

Greta Thunberg aktivista részt vett Hollandia legnagyobb klímatüntetésén, amely Amszterdamban zajlott, csaknem 85 ezer ember részvételével. Az eseményen ismét kifejezte szolidaritását a palesztinokkal – írja a Der Spiegel.

Az esemény résztvevői dühösen reagáltak. Greta Thunberg a palesztinok melletti kiállását elsősorban egy hagyományos fekete-fehér palesztin sállal a nyakában fejezte ki, továbbá azt mondta egy élő közvetítésben, hogy 

"A Klímamozgalomnak kötelessége meghallani az elnyomottak, vagyis a palesztinok hangját, akik a békéért és az igazságosságért harcolnak"

-mondta.

Thunberg ezután átadta a mikrofont egy nőnek, aki szintén palesztin sálat viselt, majd a terroristák propagandáját kezdte ismételgetni, mely szerint Izrael „népirtást követ el az országában”,és hogy szerinte Izrael kifejezetten a kórházakat és a civileket támadja.

Sok résztvevő felháborodottan reagált a kijelentésekre. Egy férfi felugrott a színpadra a kamerák előtt, és a mikrofonba azt kiabálta:

"Egy klímatüntetés miatt jöttem ide, nem politikai nézeteket hallani."

Legfrissebb