Ugrás a tartalomra

Nem szeretnél melegcsókot családi filmben? - Chris Evans szerint idióta vagy

A Disney Pixar „Lightyear” című animációs filmjében szereplő színész „idiótáknak” nevezte azokat, akik felháborodnak az azonos neműek csókja miatt, és szerinte ezzel készen állnak „dinoszauruszként meghalni”.

Az év elején a Variety arról számolt be, hogy a „Lightyear” című filmben egy női karakter szerepel majd, aki egy másik nővel lesz kapcsolatban, valamint egy azonos nemű csók is képernyőre kerül majd. Míg a jelenetet eredetileg törölték a filmből, a Walt Disney Co. LMBTQ alkalmazottai felháborodása arra késztette, hogy az utolsó vágásban helyreállítsák az azonos nemű csók jelenetét.  

Chris Evans színész, aki Buzz Lightyear főszereplőt alakítja a Lightyearben, egy június 9-i interjúban válaszolt a Reuters riporterének kérdésére, amelyben arra kérte Evanst az újságíró, hogy kommentálja azokat a hangokat, amelyek ellenezték az egyébként családi kategóriába sorolt filmben a nyíltan meleg jelenet bemutatását.

„Az igazi igazság az, hogy ezek az emberek idióták”

– mondta.

Evans megjegyezte, hogy „mindig lesznek olyan emberek, akik félnek és megpróbálnak ragaszkodni ahhoz, ami korábban volt”. A színész szerint „ezek az emberek úgy halnak meg, mint a dinoszauruszok".

Keke Palmer, a színésznő, aki a Lightyear LMBTQ karakterét alakítja, ugyanerre a kérdésre válaszolva arra buzdította az azonos nemű csókjelenet kritikusait, hogy „újítsák meg a hagyományról alkotott elképzelésüket”.

Az 1995-ös „Toy Story” animációs film először mutatta be Buzz Lightyear karakterét a világnak. Tim Allen volt Lightyear hangja a „Toy Story” franchise-t alkotó összes filmben, de Allen helyét Evans veszi át a „Lightyear” című filmben.

Allen, aki szókimondó konzervatív, nemrég viccelődött az LMBTQ fiatalok számának robbanásszerű növekedésével. A Twitteren azt írta, hogy „néhány gyereket elvitt Disneylandbe, és hallotta, hogy egy 13 éves fiú azon töprengett, vajon pánszexuális-e, mivel szereti a serpenyőt” -  a serpenyő angolul "pan", a pánszexuális "pansexual" - innen az irónia.

Legfrissebb