Ugrás a tartalomra

Nem javasolt az "anya és apa" kifejezések használata az Egyesült Királyság önkormányzataiban

Photo by Marcin Nowak / Unsplash

Az Egyesült Királyságban a Helyi Önkormányzatok Szövetsége által kiadott útmutató azt javasolja a tanácsoknak, hogy kerüljék az olyan szavak használatát, mint az „anya vagy apa” és „hajléktalan”.

A tanácsokat arra utasították, hogy hagyjanak fel az „anya és apa” vagy a „hajléktalanok” említésével egy új nyelvi kalauzban.

A Helyi Önkormányzati Szövetség (LGA) 18 oldalas "Inkluzív Nyelvi Útmutatója" a fent említett kifejezéseken túl a következő szavakat javasolja az önkormányzatoknak, hogy kerüljék: „hölgyeim és uraim”, „kivándorló”, „elhagyott környékek”, „második generáció”, „életmódválasztás” vagy „gazdasági”. migráns".

Ehelyett az LGA saját megfogalmazásuk szeirnt „pozitív nyelvezetet” ösztönöz, mint például a „szülő”, „azonos nemű kapcsolat/család”, „partnerek”, „nem egyesült királyságbeli állampolgárok” és „hátrányban vagy szegénységben élő emberek”.

A dokumentum 12 elvet tartalmaz, amelyeket a tanácsoknak követni érdemes, de a  The Telegraph értesülései szerint nem kötelező erejűek.

Mark Lloyd, az LGA vezérigazgatója e-mailben elküldte az új szabályokat az összes angliai és walesi tanácsnak, de nem mindenki fogadta jól.

"A helyi önkormányzatok dolgozói azon dolgoznak, hogy jobbá tegyék az emberek életét, és mindenkivel méltósággal és tisztelettel bánjanak. Ez az útmutató woke és értelmetlen"

-mondta egy magas rangú helyi önkormányzati forrás a The Sunnak.

A továbbiakban kijelenti, hogy „a munkahelyi LMBTQ+, fekete és neurodivergens emberek már most is aránytalanul nagyobb arányban tapasztalnak traumát, faji traumát és kirekesztést”.

"Transz és nem bináris emberek is tapasztalnak terhességet"

- olvasható.

A dokumentum azt is kimondja, hogy a munkavállaló személyazonosságára vagy jellemzőire csak olyan körülmények között szabad hivatkozni, "amikor az releváns, szükséges".

Ezenkívül az útmutató kimondja, hogy terhesség, anyaság és gyermeknevelés esetén a személyzetnek emlékeznie kell arra, hogy „transz és nem bináris emberek is tapasztalnak terhességet és szülnek”.

(The Telegraph)

Legfrissebb