Ugrás a tartalomra

Nem hátrálnak meg a terror ellenére sem: újranyit a felgyújtott krízisterhességi központ

Egy New York-i életvédő orvosi rendelő és terhességi központ hétfőn tervezi újranyitni intézményét, miután az abortuszpárti radikálisok korábban felgyújtották az épületet.


Meghallgatnád inkább? 🎧 Napi hír podcastunkban ezt a hírt is megtalálod! 👇Mint ahogy arról a Hit Rádió is beszámolt, a buffalói pro-life CompassCare krízisterhességi központ júniusban súlyos károkat szenvedett épületében, ami miatt a keresztény szervezet bezárásra kényszerült.

A Jane's Revenge abortuszterrorista csoport vállalta magára a támadást, és a szerkezet oldalára festékszóróval felfestette a „Jane itt volt” feliratot.

A CompassCare vezérigazgatója, Jim Harden tiszteletes megfogadta, hogy helyreállítja az épületet, és továbbra is megvédi az újszülötteket. A központ kevesebb mint két hónap alatt teljesítette ezt a célt.

"Az egyház a CompassCare-en keresztül egy 52 nap alatt újjáépítette a felgyújtott orvosi rendelőnket, a további fizikai és politikai támadások fenyegetésével szembenézve"

- mondta Harden.

"Ezeknek a támadásoknak véget kell vetni. De még ha nem is, továbbra is minden nő irgalmas szamaritánusa maradunk, bármi is történjen, mert Jézus ezt tette értünk."

-ígérte.

A tervek között szerepel egy átadás is, ahol a helyi rendőrkapitányság kiadja első hivatalos közleményét a támadás nyomozásának állásáról.

A CompassCare úgy véli, hogy ez lesz az első nyilvános nyilatkozat bármely bűnüldöző szervtől a május óta zajló több tucat támadással kapcsolatban, amelyek az életet támogató terhességi központok ellen vittek végbe.

A "Roe kontra Wade" ügyben hozott legfelsőbb bírósági döntés óta terrortámadások célpontjául szolgáló krízisterhességi intézmények 800 ezer meg nem született életet mentettek meg a 2016 és 2020 közötti öt év alatt, és több száz millió dollár értékben nyújtottak ingyenes szolgáltatásokat a terhes nőknek.

(CBN)

Legfrissebb