Ugrás a tartalomra

"Nem fogunk elhallgatni" - Paivi Rasanen mellett tüntettek a finn nagykövetség előtt

Csütörtökön másodfokon folytatódik a per a volt kereszténydemokrata finn belügyminiszter ellen.

Kulifai Sára - a Hetek című hetilap külügyi rovatvezetője Kép forrása: Hetek

Közös imával és bibliaolvasással demonstráltak Finnország budapesti nagykövetsége előtt, hogy ezzel is kifejezzék támogatásukat a volt finn belügyminiszter felé - számol be az index.


A demonstrációt Kulifai Sára, a Hetek című hetilap külügyi rovatvezetője szervezte, mivel Paivi Rasanen, demokrata finn politikus ellen négy éve tartó per a csütörtökön másodfokon folytatódik.

"A képviselőnőt azért állították bíróság elé, mert a finn evangelikus egyház Pride melletti kiállásának hangsúlyozása érdekében Pál apostol homoszexualitással kapcsolatos szavait idézte

- áll az eseményhez csatolt tájékoztatóban.

Rasanennek, a finn belügyi tárca korábbi vezetőjének emellett még két másik ügyben is bíróság elé kell állnia. Egyfelől egy 2004-es írása miatt, amelyben az áll, hogy Isten az embert férfinak és nőnek teremtette”, valamint egy Mit gondolt Jézus a homoszexualitásról?” címmel 2018-ban adásba került megjegyzései miatt.

A finn nagykövetség előtt kedden megrendezett békés tüntetés résztvevői egy Bibliát is szerettek volna átadni a finn nagykövetnek, de arról értesítették őket, hogy a nagykövetségben éppen akkor senki nem tartózkodott, mivel az épület zárva tart, ezért a Bibliát a postaládában helyezték el.

A szervezők célja az volt, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy mind a finn és a magyar keresztény kultúra közös alapja a Szentírás.

Kulifai Máté, a Hetek lapszerkesztője a demonstráción elmondta, hogy Paivi Rasanen mellett valamennyi üldözött keresztény mellett is kiállnak, hiszen ma a kereszténység a legüldözöttebb kisebbség a világon.

"A keresztény hitet nem lehet gettóba zárni"

- emelte ki Kuifai, majd az esemény lezárásaként a nagykövetség előtti útszakaszt majdnem teljes szélességében megtöltő tömeggel együtt közösen elmondta a Miatyánkot.

Legfrissebb