Kiterjeszti az abortuszra biztosított támogatást Amerika legnagyobb kiskereskedelmi üzletlánca

Kiterjeszti az abortuszra biztosított támogatást Amerika legnagyobb kiskereskedelmi üzletlánca
Photo by Marques Thomas / Unsplash

A Walmart is kiterjeszti alkalmazottai abortuszra vonatkozó fedezetét, beleértve az abortuszhoz kapcsolódó utazási költségeket is – jelentette be pénteken az Egyesült Államok legnagyobb kiskereskedelmi üzletlánca és azt is bejelentették, hogy 5000 dollárról 20 000 dollárra emelik az örökbefogadásokhoz nyújtott pénzügyi támogatást.

Egy belső feljegyzés szerint a cég támogatja az alkalmazott abortuszát, "ha fennáll az anya egészségügyi kockázata, nemi erőszak vagy vérfertőzés, méhen kívüli terhesség, vetélés vagy a magzat életképességének hiánya lehet".

Korábban a társaság segélyprogramja csak olyan esetekben terjedt ki az abortuszra, "amikor az anya egészsége veszélybe került a magzat kihordása esetén vagy a magzat nem tudta túlélni a születési folyamatot" - derül ki az Associated Press birtokába került dokumentumból.

A múlt hónapban a Walmart vezérigazgatója, Doug McMillon azt mondta az alkalmazottaknak, hogy a Legfelsőbb Bíróság döntése után „megfontoltan és szorgalmasan dolgoznak azon, hogy megtalálják a legjobb utat”.

"Azok a cégek, amelyek finanszírozzák az abortuszt, egy másik államba utazást és nem nyújtanak extra támogatást az életet választó alkalmazottaiknak, diszkriminációt alkalmaznak”

– mondta Penny Nance, a "Concerned Women of America" elnöke a Washington Examiner Secrets rovatában, miután a Target, a másik meghatározó kiskereskedelmi hálózat korábban bejelentette, hogy kiterjesztik az abortuszra vonatkozó lefedettségüket.

A Walmart 1,6 millió embert foglalkoztat az Egyesült Államokban.

(CBN)

Nyomj ESC-t a kilépéshez!

© 2022 Hit Rádió

Sikeresen előfizettél, csomagod: Hit Rádió
Nagyszerű! Már csak a fizetés van hátra! Hit Rádió
Jó újra látni! Sikeresen bejelentkeztél!
Szuper! A fiókod aktív és mindenhez hozzáférsz!.
Sikeresen mentve a számlázási információk!
Sikertelen mentés!
A link sajnos elévült.