Ugrás a tartalomra

Érzékenyebben kezeli majd az iPhone a holokauszt emlékműveknél készített képeket

Photo by blocks / Unsplash

Az Apple felhasználóinak, akik az Anne Frank Házban, Auschwitzban vagy más holokauszttal kapcsolatos helyszíneken készült képeket szeretnének hozzáadni az automatikusan generált fotóalbumukhoz, egy nemrég kiadott szoftverfrissítés miatt körültekintőnek kell lenniük - írta meg a zsido.com cikke alapján a Neokohn.

A technológiai vállalatokra egyre nagyobb nyomás nehezedik azzal kapcsolatban, hogy termékeik miként járulnak hozzá az antiszemitizmus és a gyűlölet más formáinak terjedéséhez. A Facebook és a Twitter például csak 2020-ban jelentette be, hogy megtiltja a holokauszttagadást a felületein.

Az Apple szerint a szelfizés és a fotómontázsok banalizálják a holokausztot.

A módosítás azt jelenti, hogy a „Memories” funkcióval létrehozott, automatikusan generált fotóalbumokban nem jelennek meg azok a fotók, amelyeket Auschwitzban és más egykori náci haláltáborban készítenek. Az érzékeny helyszínek listáján egy másik cikk szerint szerepel az izraeli Jad Vasem Múzeum, a washingtoni Holokauszt Emlékmúzeum, a berlini holokausztemlékmű és a krakkói Schindler gyár is. A funkció nem lesz kikapcsolható, de a manuálisan, a felhasználó által összeállított albumokba továbbra is felvehetőek lesznek a képek.

Legfrissebb