Ugrás a tartalomra

Médiafigyelő szervezet figyelmeztet a Netflix szexuálisan kifordult rajzfilmjére (18+)

A Big Mouth (magyarul Hormonokkal túlfűtve) című 5 évados Netflix sorozat készítői spinoffot készítettek a sorozathoz Human Resources címmel és új erkölcsi mélységeket mutattak be ezzel - figyelmezteti egy médiafigyelő szervezet a családokat.

Photo by DCL "650" / Unsplash

⛔ Elmúltam 18 éves & tovább olvasom! ⬇

Az új, egy évados, 10 részes sorozat története szerint az embereknek hormonszörnyekre, varázslókra, sziklalényekre és mindenféle más furcsa lényekre van szükségük, hogy el tudjanak igazodni az élet útvesztőjében.

A történetet március 18-án kezdte sugározni a Netflix és már az előzetese is tele van szexuális utalásokkal.

Egy médiatartalmakat vizsgáló csoport hívta fel a szülők figyelmét, hogy az új animációs sorozatban nyíltan pornográf tartalmak is szerepelnek. Ezt többek között azért is tartják problémának, mert ugyan a sorozat nem a tinédzser korosztályt vagy annál fiatalabbakat célozza, az mégis valószínűleg a fiatalabb korosztály figyelmét fogja felkelteni az animált rajzfilm jellege miatt.

A PTC nevű médiafigyelő szervezet felhívja a figyelmet arra, hogy „zavaró, gyermekeknek szánt szexuális tartalom” szerepel az animált rajzfilmben. A sorozat egyik részében például egy hormonszörny kimondja, hogy „teljesen rendben van, hogy gyerekek élvezeti célból hozzányúlnak a nemiszervükhöz”. Egy másik jelenetben, irodai környezetben szerepel egy Mr. Dick Pinwheel nevű alak, „aki úgy néz ki, mint három pénisz”.

A Big Mouth spinoffjaként készült sorozat az eredeti sorozathoz hasonlóan explicit nyelvezettel készült, melyben alig van olyan párbeszéd, amiben ne lenne trágárság, perverzitás, obszcén beszéd vagy szexulitásra utalás.

Melissa Henson, a PTC programigazgatója a The Christian Postnak elmondta, hogy a Netflix és más hasonló streamingszolgáltatók az animációs filmekkel könnyen ki tudják játszani azokat a szabályokat és kikötéseket, amik a valódi színészekkel forgatott sorozatokat bizonyos erkölcsi határok között tartják.

Ez azért nagyon veszélyes az igazgatónő szerint, mert a gyerekeket nagyon vonzza minden, ami rajzfilm, és a rajzfilmek nagyon is tudnak hatni rájuk. Ha meglátnak rajzfilmfigurákat a Netflixen böngészve, akkor automatikusan megfogalmazódik bennük, hogy ez nekik való, elkezdik nézni és azonnal elképesztő szexuális deviancia ömlik a képernyőről rájuk.

Ezért Henson azt tanácsolja a szülőknek, hogy a Netflix szülői felügyelet funkcióját kihasználva tiltsák le a „Human Resources” című sorozatot készülékeiken.

A műsor hangneme hasonló a Big Mouthéhoz, mely a pubertáskorba lépő 12 és 13 éves gyerekeket jelenít meg különféle szexuális helyzetekben és az azokról való párbeszédekben.

A 2017-ben megjelent sorozat negyedik évadáról készített jelentést a PTC és abban megállapította, hogy a teljes 4,5 órás műsoridő során átlagosan percenként négyszer (!) „szerepelt benne a szex, szexuális erőszak és trágár, obszcén beszéd vagy a perverzitás valamilyen formája, emellett pedig az évad 17 animált meztelen jelenetet tartalmaz, melyek többségében kiskorúak nemi szervei láthatók.”

A kutatás szerint a Netflixen hatalmas népszerűségnek örvendenek a felnőtt rajzfilmek és az igazgatónő szerint „a Netflix elég egyértelműen a tudtunkra adta, hogy nem érdekli kit sértenek az általuk közzétett tartalommal, továbbra is kompromittáló tartalmakat kívánnak képernyőre vinni, ezen pedig eszük ágában sincs változtatni.”

Ugyanakkor elgondolkoztató, hogy a Netflix az utóbbi időben 300 alkalmazottját volt kénytelen elbocsátani, azután, hogy a feliratkozóik közül több mint 200 ezer főt elvesztettek és a következő hónapokban további 2 millió fős veszteségre számítanak. Henson szerint ez talán okot ad nekik arra, hogy átvizsgálják és újragondolják, mit visznek képernyőre.

Vida Zsanett / Christian Post

Legfrissebb