Ugrás a tartalomra

Muszlimok vertek eszméletlenre egy lelkészt Ugandában

A kórházban tért magához.

forrás: www.mappr.co

A 39 éves Davidson Okirori, az ugandai Buwenge-i Covenant Church of God lelkésze lelkésze elmondta, hogy július 21-én Kyoga falujában, az egyik gyülekezeti tag temetésén szolgált, amikor megtámadták.

"Mivel az elhunyt muszlim volt, mielőtt áttért a kereszténységre, ezért magammal vittem a Koránt, a Bukhari Hadith-ot és a Bibliát, hogy elmondjam a gyászolóknak Jézusnak, mint Isten Fiának egyedülálló és hatalmas feltámadásának tényét, és megemlítettem, hogy Mohamed nem támadt fel"

– mondta a lelkész a Morning Star Newsnak.

"Ez egy jó lehetőség volt arra, hogy bizonyságot tegyek Krisztus szeretetéről a temetésre összegyűlt muszlimoknak".

Amikor felvette a mikrofont, hogy a gyászolókhoz szóljon, a lelkipásztor a keresztény irodalom után a muszlim forrásokat is felhasználta az igehirdetéshez, amikor hallotta, hogy egy fiatalember kiabálni kezd.

"Te hitetlen, ne vezess minket félre! Ha azért jöttél, hogy eltemesd az embereidet, temesd el őket, de ne használd a Koránt anélkül, hogy megmosakodnál. Ez a mi Allahunk káromlása".

Néhány muszlim azt ordította, hogy "Takarodj innen", míg mások kivették a kezéből a mikrofont, és elkezdték széttépni a Bibliáját, és a többi keresztény könyvet, amelyeket magával hozott, majd rátámadtak.

"Köveket dobáltak oda, ahol én álltam, és az egyik a fejemet találta el, én pedig elestem"

– mondta a lelkész.

"Egy muszlim férfi egy tárggyal a számra ütött, és onnantól kezdve már nem emlékszem semmire. Mikor magamhoz tértem, egy kórházban találtam magam, a testem és a ruhám csupa vér volt".

A Morning Star News beszámolói szerint a keresztények, mivel létszámfölényben voltak, meg tudták fékezni a muszlimokat, akik ezután felkapták a Koránt és a Hadíszokat, és a közeli mecsetjükbe vitték őket, miközben a dzsihadista jelszót skandálták:

"Allahu Akbar, győztünk, győztünk"

–mondták a források.A lelkész, bár túlélte a támadást, elmondása szerint a teljes felépüléshez még mindig imára és orvosi segítségre van szüksége.

Legfrissebb