Ugrás a tartalomra

Muszlim szélsőségesek hazacsaltak, majd megvertek egy keresztény tanárt és fiát Ugandában

Közép-Ugandában muszlim szélsőségesek úgy csaltak haza egy keresztény tanárt, hogy a feleségét arra kényszerítették, hogy telefonáljon és mondja el neki, hogy beteg, majd a betolakodók megverték őt és a fiát - számolt be az apa.

Abdu Muyinga és fiatal felnőtt fia, Hamisi Sentongo sérüléseket ápolnak, miután a keresztény hitre való áttérésük miatt feldühödött muszlimok megverték őket december 10-én, Mityana körzetben.

"Megtámadtak és megvertek minket, mert elhagytuk az iszlámot, mivel a saría [iszlám törvény] arra utasítja a muszlimokat, hogy öljék meg azt, aki elhagyja az iszlámot"

- mondta Muyinga.

"Az Úr Jézus kegyelméből éltük túl"

-fogalmazott.

Ő és a fia este 8 óra körül indultak el otthonukból, hogy egész éjjel virrasztáson vegyenek részt Kyanuna faluban. Hét muszlim szélsőséges este 10 óra körül ment el az otthonukhoz, és mivel nem találták őket ott, a feleségétől tudták meg, hogy az virrasztásra mentek.

"Arra kényszerítették, hogy telefonon jelezze, hogy súlyos beteg"

- mondta Muyinga a Morning Star Newsnak.

Amikor hazafelé siettek, három fehér ruhába öltözött férfit láttak a Busunju-Mityana út közepén állni. Muyinga mint elmondta, először azt hitte, hogy közlekedési rendőrök.

"Megálltam, és az egyik megütött egy bottal a vállamon, a hátamon, a fejemen és a bal lábamon, és eszméletlenül estem össze"

- mondta.

"A fiam könnyű sérüléseket szenvedett a száján, a jobb csuklója és a keze pedig törést szenvedett. A támadók félholtan és félmeztelenül hagytak ott minket".

-számolt be.

Öt együtt utazó motoros talált rájuk, és egy orvosi klinikára vitték őket, ahol Muyinga visszanyerte eszméletét - mondta. Hozzátette, hogy fia felismerte az egyik támadót, aki a Wakiso körzetben lévő Kakiri lakosa.

"Miután áttértünk a kereszténységre, országszerte elterjedt az áttérésünkről szóló történet, és öt nappal később fenyegető üzeneteket kezdtem kapni a telefonomra, hogy az iszlám elhagyása miatt a halált kockáztatom"

- mondta.

"Kérem, imádkozzanak értünk, hogy Isten gyorsan meggyógyítson minket, hogy meg tudjuk keresni, hová mehetünk"

-kérte.

A támadás a legutóbbi volt a keresztények üldözésének számos ugandai esete közül. Uganda alkotmánya és más törvények biztosítják a vallásszabadságot, beleértve a jogot a hit terjesztésére és az egyik hitről a másikra való áttérésre. A muszlimok Uganda lakosságának legfeljebb 12 százalékát teszik ki, és az ország keleti területein nagy számban élnek.

(Christian Headlines)

Legfrissebb