Ugrás a tartalomra

Muszlim diákoktól való félelem miatt nem tudják elvégezni a feladataikat a francia tanárok

Iszlamofóbiával vádolják őket.

Az Issou-i Jacques Cartier iskola. Kép forrása: Daily Mail

Egy klasszikus festményen látható meztelenség iszlamofóbia vádját váltotta ki egy párizsi külvárosi iskolában. - írja az RT News.

Iszlamofóbiával vádolnak egy párizsi külvárosi tanárnőt, aki egy elemző feladat keretében megmutatta osztályának Giuseppe Cesari "Diana és Actaeon" című klasszikus festményét - mindezt azért, mert az ábrázolt "öt ókori múzsa" történetesen meztelen volt. 

A tanítási nap végére a párizsi Issou külvárosban található Jacques-Cartier középiskola azon maroknyi gyerekének szülei, akik az iskolaszék szerint állítólag elfordultak a festménytől, amikor azt bemutatták az osztályban, már az iskola előtt lógtak, és magyarázatot követeltek arra, amit a francia sajtó szerint iszlamofóbnak minősítettek. A következő tanítási napra az iskola tanári kara élt azzal a jogával, hogy félelemből ne jelenjen meg a munkahelyén, és a francia oktatási miniszternek személyesen kellett megjelennie az iskolában, hogy megpróbálja megfékezni a kirobbanással fenyegető fiaskót. 

Eközben egy másik középiskolában, Mantes-la-Jolie-ban, a tanárok december elején rövid időre szintén éltek az elállás jogával, amikor megtudták, hogy a nevük megjelent egy szülői csevegőcsoportban a WhatsAppon, miután a történelem- és földrajztanárok médiaismeret órát tartottak az izraeli-palesztin konfliktusról. A szülők állítólag megdöbbentek azon, hogy az órán használt tananyag a Hamászt "terrorista csoportként" említette. 


Legfrissebb