Ugrás a tartalomra

Most már illegális az abortuszklinikák előtti imádkozás Angliában

Photo by Olivia Snow / Unsplash

Az, akit Angliában egy abortuszklinika előtt imádkozáson kapnak, az akár hat hónap börtönbüntetésre is számíthat a brit parlament által elfogadott új törvényjavaslat szerint - számolt be a Christian Headlines.

A parlamenti képviselők 297-110 arányban megszavazták a kormány közrendről szóló törvényjavaslatának módosítását, amely megtiltaná az abortuszklinikák előtt történő imádkozást és a nőknek adott tanácsadást.

Stella Creasy munkáspárti parlamenti képviselő elmondta, hogy azért terjesztette be a törvényjavaslatot, hogy megvédje a nőket az állítólagos "megfélemlítéstől és zaklatástól".

Carla Lockhart parlamenti képviselő szerint azonban a klinika előtt imádkozó emberek nem zaklatják a nőket, és az új törvényjavaslat sérti a szólásszabadságot.

"Nincs bizonyíték a zaklatás mértékére"

- mondta.

"Egy általános tilalom szükségtelen és aránytalan válasz, különösen akkor, amikor a rendőrség meg tudja védeni a nőket más törvényes eszközökkel. A rendőrség már rendelkezik a nők védelméhez szükséges eszközökkel"

-húzta alá.

Egy nő, aki azt állította, hogy egy életvédő önkéntes miatt nem vetette el gyermekét, azt mondta, hogy a törvényjavaslat "rossz ötlet".

"A pufferzónák esetleges bevezetése nagyon rossz ötlet, mert az olyan nők, mint én, mit tennének akkor"

- mondta.

"Tudják, nem minden nő, aki besétál ezekbe a klinikákba, akarja végigcsinálni a terhességmegszakítást. Hatalmas nyomás nehezedik rájuk, talán nincs meg az anyagi lehetőségük, hogy eltartsák magukat vagy a gyermeküket, vagy úgy érzik, hogy nincs más alternatíva. Ezek az emberek alternatívákat kínálnak"

-emelte ki.

Fiona Bruce parlamenti képviselő azt mondta, hogy aggódik amiatt, hogy a törvényjavaslat túl széleskörű, és akár börtönnel is fenyegetheti azokat az életvédő aktivistákat, akik csendben imádkoznak a klinika közelében.

"Mióta törvényellenes ebben az országban imádkozni?"

- kérdezte.

(Christian Headlines)

Legfrissebb