Ugrás a tartalomra

Mindenkit arra kér Ferenc pápa, hogy imádkozzon XVI. Benedekért

Ferenc pápa általános audienciája végén tette a felhívást, a Vatikán azonban nem közölt részleteket egyelőre - számolt be az Index.

Szeretnék mindenkitől különleges imát kérni Benedek emeritus pápáért, aki csendben tartja fenn a katolikus egyházat. Emlékezzünk meg róla! Nagyon beteg. Kérjük az Urat, hogy mindvégig vigasztalja és támogassa őt az egyház iránti szeretetnek ebben a tanúságtételében

– mondta Ferenc pápa olaszul.

A Vatikánból nem érkezett azonnali tájékoztatás XVI. Benedek egészségi állapotáról, és a vatikáni rezidenciájára érkező telefonhívásokra sem válaszoltak – írja a Reuters. A szentszéki sajtóközpontot vezető Matteo Bruni később megerősítette, hogy az utóbbi órákban súlyosbodott XVI. Benedek egészségi állapota. A szóvivő a helyzetet a nyugalmazott pápa előrehaladott korával magyarázta, hozzátéve, hogy folyamatos orvosi ellenőrzés alatt áll.

Ferenc pápa megválasztását követően XVI. Benedek a saját magának kijelölt nyugalmazott pápa címmel visszaköltözött a Vatikánba, ahol azóta is a Mater Ecclesiae kolostorban él. A pápai állam területét nagyon ritkán hagyta el, legutóbb 2020 júniusában, amikor fivére, Georg temetésére utazott. Akkor mutatkozott legutóbb a nyilvánosság előtt.

(Index)

Legfrissebb