Ugrás a tartalomra

Minden vád alól felmentették a bibliai vers miatt beperelt Päivi Räsänent

CNE/ Hanno Salonen

Meghozta a finn bíró az ítéletet a Päivi Räsänen volt finn belügyminiszter és Juhana Pohjola püspök elleni ügyben. Első fokon minden vád alól felmentették a keresztény parlamenti képviselőt, akit homoszexuálisok diszkriminációjával és gyűlöletszítással vádoltak meg - írta meg a Hetek.

"Szeretnék köszönetet mondani a budapesti demonstrációért, hatalmas bátorítást jelentett a számomra, és örömmel meséltem róla sokaknak Finnországban, milyen mély benyomást tett rám" - jelentette ki a Heteknek a volt belügyminiszter.

"Tudja, több száz megkeresést, üzenetet, interjúkérelmet kapok, de személyesen szerettem volna felhívni önöket, és megköszönni"

- tette hozzá. Räsänen kijelentette, hogy bár most boldog, nem szabad elfelejteni, hogy a főügyész kijelentette, valószínűleg nem áll meg itt az ügy, feljebb is fogják vinni.

"A Helsinki Kerületi Bíróság ma 13 órakor közzétett határozatában minden ellenem felhozott vádat elutasított. Megkönnyebbültem, boldog vagyok, és

hálás vagyok Istennek és mindenkinek, aki támogatott életemnek ebben a szakaszában.

A döntés megfelelt az elvárásaimnak – egy pillanatig sem hittem, hogy írásaimban és nyilatkozataiban bármilyen törvénybe ütköztem volna.

Hálás vagyok, hogy lehetőségem nyílt megvédeni a véleménynyilvánítás szabadságát, amely nagyon alapvető jog egy demokratikus államban. Nagyon nagyra értékelem, hogy a Bíróság határozatában elismeri a véleménynyilvánítás szabadságának fontosságát. Remélem, hogy ezzel a döntéssel másoknak nem kell hasonló megpróbáltatásokon átmenniük"

-írta.

Facebook

Legfrissebb