Ugrás a tartalomra

Minden második ember boldogtalan Magyarországon

A felmérésben 32 országot vizsgáltak világszerte.

Photo by Nik Shuliahin 💛💙 / Unsplash

A koronavírus-járvány kitörésének időszakához és azt követő hónapokhoz képest világszerte tíz százalékkal emelkedett azoknak az embereknek a száma, akik boldognak érzik magukat, de tíz évvel ezelőtt még jobb volt a helyzet, akkor ugyanis a megkérdezettek 77 százaléka mondta azt, hogy ideális az életkedve, nagyon jól érzi magát - számolt be az Index.

Az Ipsos kutatásából kiderült, hogy a világon jelenleg tíz emberből hét boldog. A legderűsebb emberek Latin-Amerikában élnek, több nyugat-európai országban viszont éppen ellenkező tendencia figyelhető meg, nő a rosszkedvű emberek száma.

A felmérésben 32 országot vizsgáltak világszerte, ezek közül Magyarország hátul kullog, ugyanis

nálunk minden második ember boldogtalan.

A világ legboldogabb országa Szaúd-Arábiát és Hollandiát megelőzve Kína, ahol a válaszadók 91 százaléka mondta azt, hogy boldogan él. Indiában, Ausztráliában és Brazíliában is tízből nyolc ember jókedvű. Az Egyesült Államokban a megkérdezettek 76 százaléka nyilatkozott úgy, hogy nagyon vagy inkább boldog.

A többség kihívásokkal és megpróbáltatásokkal teli magánéletre számít a következő évtizedben, és ez a pesszimista attitűd a fiatalabb generációk körében erősebb az átlagnál.

A felmérésből kiderült az is, hogy az emberek világszerte a kapcsolataikkal, baráti és családi viszonyaikkal, a végzettségükkel és az információhoz való hozzáférésükkel vannak leginkább megelégedve. Az anyagi és társadalmi helyzetükkel, szerelmi és szexuális életükkel, fizikális állapotukkal, valamint hazájuk gazdasági és politikai helyzetével, körülményeivel viszont kevésbé elégedettek.

(Index)

Legfrissebb