Ugrás a tartalomra

Migránstábor lesz egy New York-i iskolából: a diákok távoktatásra kényszerülnek

A szülők és a helyi politikusok felháborodtak.

Közel 2000 migránst evakuálnak iskolabuszokkal a Floyd Bennett Field-en felállított sátrakból egy helyi középiskolába a közelgő vihar elől. - Kép forrása: Spencer Platt/Getty Images)):

Távoktatásra kényszerülnek egy New York-i középiskola diákjai, mert a közel kétezer fős migránstábort a közelgő vihar miatt az intézménybe helyezik át. - számol be a Fox News.

Eric Adams New York-i polgármester hivatala közölte, hogy a közelgő viharok és a lehetséges erős szél miatt biztonsági okokból 1900 migránst költöztetnek el a Floyd Bennett Field-en lévő sátoros menedékhelyről. A New York Daily News szerint Adams újságíróknak azt mondta, hogy erre "fokozott óvatosságból" kerül sor.

"Meg akarunk győződni arról, hogy az emberek biztonságban vannak."

- mondta.

Inna Vernikov republikánus tanácsosnő nyilatkozatában "elfogadhatatlannak" nevezte a döntést, azzal érvelve, hogy a Floyd Bennett Field "nem fenntartható szálláshely".

"Az állami iskoláinkat a tanulás és a növekedés helyszíneinek szánjuk gyermekeink számára, és nem arra szánták őket, hogy menedékhelyként vagy szükséglakásként működjenek"

- mondta.

Adam hivatala azt mondta az outletnek, hogy a költözés egy proaktív intézkedés annak érdekében, hogy biztosítsák a migráns létesítményben élő és dolgozó személyek biztonságát, és "addig fog tartani, amíg az esetlegesen felmerülő időjárási körülmények nem stabilizálódnak, és a létesítmény ismét lakhatóvá válik".

Adams hivatala szerint 2022 közepe óta több mint 160 ezer migráns özönlött a "menedékvárosba",

akiknek egy részét közvetlenül Texasból hozták úgynevezett "migránsbuszokkal". A tisztviselők szerint a város túlterhelt, Adams pedig arra figyelmeztetett, hogy a válság "tönkreteheti" a várost.

Más demokrata párti városok polgármestereivel együtt felszólította a szövetségi kormányt, hogy tegyen többet: biztosítson több támogatást, gyorsítsa a munkavállalási engedélyek feldolgozását és segítsen a letelepítésben.

A városnak tavaly, a kialakult helyzet miatt csökkentenie kellett az oktatás, a rendőrség és más ágazatok költségvetését. Emellett Adams korlátozásokat vezetett be arra vonatkozóan, hogy a hol és mikor szállhatnak le az utasok a migránsbuszokról. Ez azonban nem különösebben érdekli a városba áramló illegális bevándorlók tömegeit, mivel vonattal ennek ellenére is minden további nélkül eljuthatnak a városba.

Texas azonban továbbra is kiáll a buszoztatási stratégiája mellett, mondván, erre azért van szükség, hogy tehermentesítsék a túlterhelt határ menti városokat.

"Amíg Biden elnök nem változtat a nyitott határokkal kapcsolatos politikáján, addig Texas folytatja a migránsok szállítását ezekbe a városokba" - mondta. "Nem fogunk meghátrálni a határ biztosítására tett erőfeszítéseinkben".

Legfrissebb