Ugrás a tartalomra

Miben hasonlít Magyar Péter és Marx? - Bedő Imre, Boros Imre

Az Imrék Klubja című műsorunk legfrissebb adásában Bedő Imrével és Boros Imrével beszélgettünk a neomarxizmusról.

A Hit Rádió Imrék Klubja című műsorának legfrissebb adásában Bedő Imrével a Férfiak Klubja alapítójával és Boros Imre közgazdásszal beszéltünk a neomarximusról, Magyar Péterről és az oktatás színvonaláról.

Neomarxizmus népszerűsége:
Szakértőink a neomarxizmus modern változatával és annak társadalmi hatásaival részletezték, hogy ez az ideológia hogyan terjedt el újra, különösen a fiatalok körében és a politikai diskurzusokban. A beszélgetés során szóba került, hogy a társadalmi osztályok közötti kettősség hogyan jelenik meg a marxista ideológiában és a mai társadalomban.

"Tényleg elnyomók és elnyomottakból áll a világ?"

- tette fel a kérdést Nagy-Bató Imre Jonatán.

Kapitalizmus és gazdasági rendszerek kritikája:
A kapitalizmus és annak alternatívái, mint a kommunizmus, is terítékre kerültek, különös tekintettel a kapitalizmus jelenlegi kihívásaira és a gazdasági egyenlőtlenségekre.

"Marx korszakalkotó gondolatokat is kihozott, tehát a gazdaság elemzése a kapitalizmusról, annak is arról a szakaszáról, amikor még ezek a mindent leuraló monopólumok nem jelentek meg, úgy szokták mondani a szabadulást, elég jól analizálta"

- mondta Boros Imre.

A jelenlegi társadalmi kihívások:
Szakértőink elemezték a modern társadalmi problémák, mint az elnyomás, az egyenlőtlenség és a gazdasági válságok hatásait is, különösen a jelenlegi globális helyzetre vonatkozóan.

"Tehát rengeteg vesztese van, és ezeknek a veszteseknek akarnak adni egy olyasmi gumicsontot, mint az agárnak a guminyulat, hogy húzzák, vagy a szamárnak belógatják az orra elé a répát, csak akkor megy mindig utána"

- mondta Bedő Imre.

Legfrissebb