Ugrás a tartalomra

Mi történik Netanjahuval?

Sürgős műtéti beavatkozáson esett át az izraeli miniszterelnök.

Benjamin Netanjahu, izraeli miniszterelnök a Július 2-i kabinettülésen. - forrás: MARC ISRAEL SELLEM/THE JERUSALEM POST

Két nap után hazaengedték a kórházból Benjamin Netanjahu, izraeli miniszterelnököt, miután orvosai tanácsára fontos műtéten esett át az igazságügyi reformról történő szavazás előtt. - számol be a Jpost.


Netanjahu szombat este a Tel Hashomerben található Sheba Medical Centerben esett át a műtéten pacemaker beültetése céljából.

Az izraeli miniszterelnököt két nap után, hétfő reggel már hazaengedték a Sheba Medical Centerből

– jelentette az izraeli média.

"Remekül érzem magam, de hallgatok az orvosaimra"

– mondta Netanjahu a közösségi médiában közzétett videóban, amelyet még a műtét előtt készített, valamint biztosította az izraeli állampolgárokat arról, hogy Hétfőn már ott lesz az Igazságügyi Reformról történő szavazáson.

"Az orvosok azt mondták, hogy holnap délutánra kiengednek a kórházból, és a Knesszetbe érkezhetek a szavazásra"

– jelentette ki a miniszterelnök.

A műtétre nem sokkal azután került sor, hogy Netanjahu a hónap közepe felé kiszáradás gyanújával kórházba került, mivel elmondása szerint keveset ivott, és nem viselt kalapot a forró nyári napon. Az állítólagos dehidratáció következtében Netanjahu elvesztette eszméletét és beverte a fejét cezáriai otthonában. A vizsgálatok után a miniszterelnököt úgy nevezett holter-monitorral ( a szív működésének megfigyelésére alkalmas hordozható elektrodiagramm) engedték ki a korházból.

Szombat este a holter-monitor problémát észlelet a pulzusával kapcsolatban, amelynek következtében orvosai tanácsára ültették be neki a szívritmussabályozót.

Legfrissebb