Ugrás a tartalomra

Új alkalmazás: mesterséges intelligencia válaszol a Bibliai szereplők nevében

A cég vezérigazgatója szerint az alkalmazás nem helyettesíti az imát.

A Text with Jesus nevű alkalmazás - forrás: Christian Headlines

Egy innovatív új okostelefon-alkalmazás a mesterséges intelligencia segítségével lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy üzenetet írjanak a Biblia főbb szereplőjének. - számol be a Christian Headlines.A "Text With Jesus" nevű alkalmazás az Apple App Store-ban érhető el, amelyben a felhasználók több, mint harminc bibliai szereplőnek "küldhetnek üzenetet", köztük Jézusnak, Máriának, Józsefnek, kilenc apostolnak és az ószövetségi prófétáknak. Az alkalmazás mögött álló cég, a Catloaf Software szerint az alkalmazás "a keresztények számára új és érdekes módja a Szentírással való interakciónak".

Stéphane Peter, a Catloaf Software elnök-vezérigazgatója a Christian Headlinesnak elmondta, hogy az alkalmazás mesterséges intelligenciáját "a nyilvánosan elérhető keresztény irodalom széles skáláján, illetve a Biblia különböző, több nyelven írott változatainak alapján képezték ki."

A válaszok mindig a keresztény hit keretein belül maradnak

–  szögete le Peter.

A Text with Jesus nevű alkalmazás - forrás: textwith.me/Jesus
"A mesterséges intelligencia alapértelmezett "irányelve", hogy a felhasználó megkereséseire bibliai idézetekkel válaszoljon”

– tette hozzá.

Az alkalmazás a feltett kérdésekre a hagyományos, ortodox kereszténységnek megfelelő válaszokat írt.  Jézus modelljének feltett kérdésre például, hogy "Te vagy az Isten?", így válaszolt: "Igen, én vagyok Jézus Krisztus, Isten Fia."

Arra a kérdésre, hogy "Úgy gondolom, homoszexuális vagyok", az alkalmazás azt írta, hogy "keresztényként szeretnünk kell egymást", azonban hozzátette, hogy a Biblia "utal az azonos neműek kapcsolatára" és a Rómabeliekhez írt levél néhány versszaka alapján kifejtette, hogy "egyes viselkedési formák ellentétesek Isten emberi kapcsolatokra vonatkozó tervével."

Az abortusszal kapcsolatos kérdésekre az alkalmazás a következőket írta: "keresztényként hiszünk az emberi élet szentségében, és abban, hogy minden ember Isten képmására lett teremtve (1Mózes 1:27), " valamint abban, hogy "A Biblia arra tanít minket, hogy értékeljük és védjük az életet, beleértve a meg nem született gyermekek életét is (Zsoltárok 139:13-16)."
Kiegészítő tanácsként még hozzátette azt is, hogy a "döntéseinknek következményei vannak" és, hogy ilyen esetben "kérj tanácsot olyan lelkipásztortól, vagy tanácsadótól, aki támogatást nyújthat, és segíthet megvizsgálni az abortusz alternatíváit."


Peter elmondta, hogy a felhasználóknak arra is van lehetőségük, hogy egy bizonyos hitbeli nézőpontból (pl. katolikus, evangélikus stb..)  kérjenek útmutatást.

"A 'Text With Jesus' azonban nem a személyes hitet vagy imát hivatott helyettesíteni. Ez csak egy eszköz, amely abban segít a felhasználóknak, hogy interaktívabb és remélhetőleg élvezetesebb módon tudják megvizsgálni a teológiai kérdéseket"

– emelte ki.

Az alkalmazás egyelőre angol, spanyol, francia és portugál nyelven érhető el.

Legfrissebb