Ugrás a tartalomra

Mel Gibson szerint Mark Wahlberg új filmje kiemeli Isten megváltó erejét

Amikor Mel Gibsont először megkeresték, hogy játsszon a "Stu atya" című Mark Wahlberg-filmben, amely egy bokszolóból lett papról szól, szkeptikus volt.

"Nem úgy hangzott, mint ami működne számomra"

- mondta a 66 éves Oscar-díjas a Christian Postnak.

De miután elolvasta a forgatókönyvet, elmondása szerint azonnal megtetszett neki.

"Elolvastam a forgatókönyvet, megnevettetett és érzelmileg nagyon hatásos volt"

- mondta.

"Jónak tűnt, nagyszerű volt és vicces."

A húsvét vasárnapja előtt a mozikba kerülő "Stu atya" az amatőr bokszoló, Stuart Long (Mark Wahlberg) igaz történetén alapul, aki Los Angelesbe költözik sztárságról álmodozva. Ott találkozik egy katolikus vasárnapi iskola tanárával, Carmennel (Teresa Ruiz), és templomba kezd járni, hogy megnyerje a tetszését. Miután azonban túlél egy szörnyű motorbalesetet, Stu elkezdi újragondolni az életét.

Elhatározta, hogy segít másokon, úgy dönt, hogy katolikus pap lesz, figyelmen kívül hagyva az egyházi tisztviselők és agnosztikus szülei (Gibson és Jacki Weaver) fenntartásait. A pusztító egészségügyi diagnózis és más kihívások ellenére Stu igyekszik követni Isten hívását az életére, és számtalan embert inspirál az út során.

Gibson a főszerepben Bill Longot, Stu régóta elidegenedett, rossz szájú apját alakítja. A teherautó-sofőr Bill saját démonaival küzd, miután Stu öccse halála után Los Angelesbe menekült. Ő és Stu kezdetben antagonisztikus kapcsolatban állnak egymással, amelyet a harag és a keserűség határoz meg.

A történetük azonban – mondta Gibson – azt mutatja, hogy a megváltás még a leghibásabb emberek számára is lehetséges.

"Az ördög szószólója voltam itt a filmben, mert én vagyok az agnosztikus fickó, aki pokolra adja [Stu-t] azért, amit csinál"

- mondta.

"Ennek az a szépsége, hogy végül megnyerte a tetszését fia tisztasága, és az, ahogyan ez áttör minden ítélkezésen, és egyenesen a szívhez, egyenesen a lélekhez jut"

-fejtette ki.

Legfrissebb