Megtörnék a G7 vezetők Kína terjeszkedését

A Hét ország (G7) vezetői vasárnap bejelentettek egy 600 milliárd dolláros infrastrukturális tervet a fejlődő országok számára - egy olyan programot, amely egyértelműen a kínai Övezet és Út kezdeményezéssel (BRI) kíván versenyre kelni.

Megtörnék a G7 vezetők Kína terjeszkedését
Fotó: Getty Images

A német Deutsche Welle a bajor Alpokban tartott G7-csúcstalálkozón olyan jelzéseket hallott, amelyek szerint tervük pénzügyi előnyöket biztosítana a fejlődő országoknak, a kínai hiteleket jellemző adósságcsapdák és politikai beavatkozás nélkül. Pekinget azzal vádolják, hogy az alacsony jövedelmű országokat megfizethetetlen adósságokba kényszeríti, hogy részt vegyenek a BRI trillió dolláros nyomulásában, amely Kína kereskedelmi hatalmának kiterjesztését jelenti Afrikában, Ázsiában és Európában.

Ursula von der Leyen, az EU Bizottságának vezetője szerint ezzel szemben a G7 "fenntartható, minőségi infrastruktúrát" kínál, és "meghallgatja a kedvezményezett országokat".

Joe Biden amerikai elnök szerint a G7 javaslata nem "segély vagy jótékonyság" lenne a harmadik világ számára, hanem "olyan befektetés, amely mindenki számára megtérül, beleértve az amerikai népet és valamennyi nemzet népét".

A kínai BRI-hiteleknél sűrűn fordulhat elő azonban, hogy az ügyfélországokat mélyen kínai bankadósságba taszítják, hogy olyan projekteket finanszírozzanak, amelyek minimális hozamot hoznak, vagy éppen veszteségesek.

(Breitbart)

Nyomj ESC-t a kilépéshez!

© 2023 Hit Rádió

Sikeresen előfizettél, csomagod: Hit Rádió
Nagyszerű! Már csak a fizetés van hátra! Hit Rádió
Jó újra látni! Sikeresen bejelentkeztél!
Szuper! A fiókod aktív és mindenhez hozzáférsz!.
Sikeresen mentve a számlázási információk!
Sikertelen mentés!
A link sajnos elévült.