Ugrás a tartalomra

Karddal vágták le, mert muszlimokat vezetett Krisztushoz

Azért vágtak le karddal egy keresztény férfit Ugandában, mert muszlimokat vezetett Krisztushoz.

Simolya Latifut Molu faluban, Kasasira almegyének Kibuku körzetében ölték meg karddal 19 óra 15 perckor. egy Molu melletti mocsárban – mesélte egy szemtanú. Latifu 47 éves volt.

Latifu 18:30 körül távozott az esti istentiszteletetről a molui keresztény központból, majd három szemtanú látott egy motort és 19:15-kor jajveszékelést és segélykiáltást hallottak a közeli mocsár felől – mondta az egyik.

„A gyilkosok elítélték, amiért a muszlimokat keresztény hitre térítette”

– mondta a szemtanú a Morning Star Newsnak, elmesélve, hogy egy sűrű bozótba kellett bújniuk.

A tanúknak sikerült felismerniük a feltételezett támadókat Ali Buyinza, Muhammad Kamunyani és Jamada Walyomba néven.

"Láttuk, ahogy Buyinza karddal elvágta a fejét, majd elmentek"

- mondta a szemtanú, akit biztonsági okokból nem azonosítottak.

"Körülbelül 30 percig ott maradtunk, majd felbátorodtunk, és lassan megnéztük a megölt embert"

-mesélte és mint elmondta, hamar rájöttek hogy az ő közösségüknek a tagja.

Értesítették Emmanuel Muzei lelkészt és éjfél körül feljelentést tettek a rendőrségen – mondta. A tisztek és a környék lakói hétfőn (július 4-én) kora reggel kimentek a területre, és megerősítették, hogy a holttest az iszlámról kereszténységre áttért Latifu holtteste.

„Molu falu dühös keresztény lakosai Molu falu mocsarába özönlöttek, hogy gyászolják szeretett hittérítőjük halálát, aki egyik templomból a másikba járt, tanúskodva arról, hogyan tért át a kereszténységre”

– mondta Muzei lelkész.

„Bizonyságtétele sok kereszténynek bátorítást jelentett az egyházamban, és sokakat Krisztushoz vezetett. Elvesztettünk egy dinamikus evangélistát.”

-tette hozzá.

A rendőrök letartóztatták Buyinzát, és a kibuku rendőrőrsre vitték szigorú biztonsági intézkedések közepette, miközben a lakosok meg akarták ölni – mondta Muzei lelkész.

Figyelmeztettük, hogy térjen vissza a vallásunkhoz, és több lehetőséget is adtunk neki, de süket fülekre talált – büszkék vagyunk rá, hogy megöltük”

– mondta egy forrás  szerint a gyilkos.

(Christian Post)

Legfrissebb