Ugrás a tartalomra

Az adatokból rájött a Reuters igazgató, hogy a BLM narratívája hazugság, ezért kirúgták

Zac Kriegman több mint hat évig dolgozott a Thomson Reutersnél, legutóbb az adattudósok igazgatójaként. Az adatokkal és statisztikákkal foglalkozó Kriegman és csapata számos más részlegnek adott tanácsot a hírszolgálaton belül, biztosítva a fontos hírcikkek közléséhez szükséges információkat.

De 2020-ban Kriegman változásokat vett észre a vállalaton belül: munkatársai számos cikket tettek közzé a "fehér kiváltságokról" a vállalat belső platformján. Amikor azon a nyáron kitörtek a Black Lives Matter (BLM) zavargások, a platform tele volt a szervezet támogatásával, anélkül, hogy megkérdőjelezték volna a faji hovatartozásról szóló narratíváját a BLM mozgalomnak.

"Ez aggasztott engem. Évek óta követtem a BLM-mel kapcsolatos tudományos kutatásokat, és arra a következtetésre jutottam, hogy az az állítás, amelyen az egész mozgalom nyugodott - hogy a rendőrség szívesebben lő le feketéket - hamis"

- írta Kriegman a Bari Weiss aloldalán megjelent cikkben.

"Az adatok egyértelműek voltak. Azt mutatták, hogy a rendőrök valamivel kisebb valószínűséggel alkalmaznak halálos erőszakot fekete gyanúsítottakkal szemben, mint fehérekkel szemben"

-emelte ki.

Kriegman felfedezte, hogy a The Washington Post által összeállított, rendőrségi lövöldözésekről szóló adatbázis alapján a rendőrség az elmúlt öt évben 39%-kal több fegyvertelen fehér embert lőtt le, mint feketét. A BLM aktivistái azonban ragaszkodnak ahhoz, hogy mivel Amerikában hatszor annyi fehér ember él, mint fekete, a rendőrségnek 600%-kal több embert kellene lelőnie. Kriegman azt írta, hogy minden, ami ennél kevesebb, az az aktivisták számára a rendőrség elfogultságának bizonyítéka.

"Sajnos, mivel a BLM narratívája immár hagyományos bölcsességgé vált, a baloldali politikusok és aktivisták intenzív ellenőrzése alatt álló rendőrkapitányságok csökkentették a járőrözést a veszélyeztetett, fekete lakosokkal teli veszélyes környékeken. Ez sok közösségben az erőszak megugrásához és több ezer felesleges halálesethez vezetett"

- írta Kriegman.

Amikor megosztotta megállapításait a Reuters platformján, fehér munkatársai maró gúnnyal fogadták és inkább sértegetéssel illették, mintsem hogy "akár egyetlen érdemi kifogást is emeltek volna az általa idézett tények ellen".

Kriegman azt írta, hogy a posztját eltávolították és közölték vele, hogy ha a vállalat belső kommunikációs csatornáin tárgyalja a kérdést, kirúgják. A megoldás nélkül maradt Kriegman e-mailt küldött kollégáinak és a vállalat vezetőségének, amelyben megvitatta a támadásokat. Másnap közölte vele a humán erőforrások irodája, hogy többé nincs hozzáférése a vállalati számítógépéhez és kommunikációs rendszereihez. Három nap múlva  kirúgták.

(Daily Wire)

Legfrissebb