Ugrás a tartalomra

Mégis enged a progresszív nyomásnak a keresztény gyorsétterem?

Sokan bojkottálni kezdték az éttermet.

Getty images

Nagy vitát váltott ki Amerikában a Chick-fil-A weboldalának sokszínűséggel, egyenlőséggel és befogadással foglalkozó része (DEI). Az eset miatt sokan a gyorsétteremmel szembeni bojkotra szólították fel követőiket Twitteren.

"A Chick-fil-A, Inc. egyik alapértéke, hogy együtt jobbak vagyunk. A Chick-fil-A, Inc. elkötelezettsége, hogy együtt jobbak legyünk, azt jelenti, hogy a sokszínűséget, egyenlőséget és befogadást minden tevékenységünkbe beágyazzuk

– olvasható a gyorsétterem weboldalán.

A vállalat kifejtette, hogy a DEI-t az esélyegyenlőség előmozdításával, az egyedi tapasztalatok és perspektívák megértésével és tiszteletben tartásával, valamint egy olyan kultúra előmozdításával kívánja elérni, amelyben minden egyén boldogulhat.

Sokak szerint érdemes odafigyelni a szavak mögöttes jelentésére is, mivel a DEI szlogenjét (sokszínűség, egyenlőség és befogadás) legtöbb esetben a progresszív oldal használja. Emiatt pedig sokan bojkotra hívták fel Twitter követőiket, mivel tartanak attól, hogy a Chick-Fil-A ezzel a döntéssel elindult egy progresszív irányba.


Twitter felhábordás mellett érdemes megvizsgálni egy másik szempontot is, amelyre Brett Cooper Youtuber, a Daily Wire munkatársa,hívta fel a figyelmet, hogy bár a felháborodás jogos lehet a Chick-Fil-A-el szemben, de a tiltakozás pár évet megcsúszott, mivel maga a DEI pozíció már 2020 óta létezik.


(ChristanPost)

Legfrissebb