Ugrás a tartalomra

Megdöbbentő adatokat közölt a WHO

A probléma a föld egész lakosságát érinti.

Európa lakossága egyre csökken.

A föld egész lakosságát érinti a termékenységi ráta csökkenése, amelynek az sem kedvez, hogy a meddőségi kezelések nem mindenki számára elérhetőek. A kutatások eredményei, nem túl reményt keltőek, melyek szerint

"Hat emberből egy meddő"

- derül ki az Egészségügyi Világszervezet jelentéséből.

A probléma a föld egész lakosságát érinti. - áll szervezet sajtóközleményében.

A WHO sürgeti a minőségi, és mennyiségbeli változást a termékenységi kezelésekhez való hozzáférést illetően.

’’Az érintettek jelentős száma jól mutatja, hogy mekkora szükség van a termékenységi kezelések szélesebb körökben való elérésére. Biztosítani kell, hogy ez a kérdés többé ne kerüljön háttérbe az egészségügyi kutatásokban, és szakpolitikában, hogy a biztonságos és hatékony kezelési módszerek minden ember számára elérhetőek legyenek, akik szülővé szeretnének válni"

- teszi hozzá Dr. Tedros Adhanom Ghebreysus, a Egészségügyi Világszervezet főigazgatója

„A terméketlenség okozta anyagi nehézségek, szorongás és megbélyegzés az érintettek mentális állapotára is hatással van

– fejti ki a WHO.

Nagyon kevés kutatás áll rendelkezésre a témával kapcsolatban, mivel számos országban nincsenek elérhető támogatások a kezelésekre, amelyeket az embereknek így saját pénzükből kell finanszírozniuk, amely végső soron akár szegénységhez is vezethet, mivel a kezelések rengeteg pénzbe kerülnek– mutatnak rá.

A statisztikák szerint Európa lakossága továbbra is csökkenő tendenciát mutat, és az évszázad végére több mint 27 millió fővel lesz kevesebb. A kutatások jelenleg nagyjából 447 millió főre becsülik Európa lakosságát, de úgy vélik, 2100-ra ez a szám 420 millióra csökken majd.

A prognózist a termékenység, a halálozási arány és a migráció száma alapján állapították meg. Azt feltételezik, hogy az elhalálozások száma növekedni, a születések száma pedig csökkenni fog, ami azt jelenti, hogy az európai lakosság átlagéletkora növekedni fog a fiatalabb korcsoportokhoz képest.

(CNE)

Legfrissebb