Ugrás a tartalomra

Marihuána gombnyomásra: az UberEats így innovál Kanadában

Az UberEats hétfőn kezdi meg első alkalommal a marihuána házhozszállítását - a szolgáltatást kizárólag a kanadai Torontóban indítja el.

Az Uber a Leafly online kannabiszpiaccal működik együtt, amely három Toronto környéki kiskereskedővel állt össze a program elindítására. A kiskereskedők munkatársai, nem pedig az Uber sofőrjei végzik majd a kiszállítást - közölték a vállalatok vasárnap.

A torontói füvezésre vágyó ügyfelek megnyithatják az UberEats alkalmazást, kiválaszthatják az új Cannabis menüből a kívánt füvet, és házhoz szállíthatják, amennyiben a kanadai törvényeknek megfelelően igazolni tudják, hogy józanok és legalább 19 évesek, amikor a sofőr megjelenik.

"Az olyan iparági vezetőkkel, mint a Leafly, együttműködve segítünk a kiskereskedőknek biztonságos és kényelmes lehetőséget kínálni a torontóiaknak, hogy legális kannabiszt vásárolhassanak házhoz szállítással, ami segít az illegális piac elleni küzdelemben és az ittas vezetés csökkentésében"

- mondta Lola Kassim, az Uber Eats Canada ügyvezetője egy nyilatkozatban.


Ontario lakosai november óta rendelhetnek kannabisz termékeket az UberEats-en keresztül, de a törvény értelmében az ügyfeleknek át kellett venniük a vásárolt termékeket.


Az Uber vezérigazgatója, Dara Khosrowshahi szemezget a szolgáltatás bevezetésével az Egyesült Államokban is.

"Amikor a kannabisz számára szabaddá válik az út, amikor a szövetségi törvények életbe lépnek, mindenképpen meg fogjuk vizsgálni"

- mondta tavaly a CNBC-nek.

(New York Post)

Legfrissebb