Ugrás a tartalomra

Marad Karácsony Gergely a főpolgármester? – Magyar György, Róna Péter

A Véleményvezér című műsorunk legfrissebb adásában Magyar Györggyel és Róna Péterrel beszélgettünk.

A Hit Rádió Véleményvezér című műsorának legfrissebb adásában Magyar György, ügyvéd és Róna Péter közgazdász, a Jobbik-Konzervatívok európai parlamenti jelöltje voltak a vendégeink, akik elmondták véleményüket Magyarország európai uniós kapcsolatairól, a kampányról, a főpolgármesteri választásról és az Antifa-perről is.

Szijjártó Péter külpolitikája:

Róna Péter szerint Szijjártó Péter külpolitikája nem fér bele az európai normákba, és komoly feszültségeket okoz az EU-ban és a NATO-ban. Magyar György hozzáteszi, hogy Szijjártó Péter viselkedése és politikai kultúrája veszélyes és elfogadhatatlan.

"Ez a fiatalember nem tudott stílust változtatni. Úgy maradt, ahogy volt. És még ehhez sajnos ráadásul megérkezik a teljes orosz függés. A teljes orosz függés pedig determinálja a gondolkodását"

- fejtette ki véleményét Magyar György.

Magyarország nemzetközi megítélése:

Róna Péter szerint Magyarország külpolitikája miatt az EU-ban és a NATO-ban egyre kevésbé fogadják el az országot, és fennáll a veszélye, hogy kizárják Magyarországot ezekből a szervezetekből. Magyar György kiemeli, hogy a szankciók és a pénzmegvonások elsősorban a magyar társadalmat érintik.

"Magyarország életveszélyes helyzetben került a külpolitikája miatt"

- hangsúlyozta Róna Péter.

Magyar Péter és az ellenzéki politika:

Róna Péter szerint Magyar Péter kampánya csak növeli az érdekérvényesítő képességgel nem rendelkező képviselők számát az Európai Parlamentben. Magyar György hozzátette, hogy Magyar Péter megjelenése hasznos, mert felrázta az ellenzéki politikai életet, de ha nem változtat külpolitikai nézetein, ami hosszú távon véleménye szerint problémát okozhat.

"Magyar Remény Péter bedobott egy hatalmas...sziklát a belpolitika állóvizébe"

- mondta Magyar György.

"hogyha ő ezt a külpolitikát nem tagadja meg, és nem utasítja el maradéktalanul, és nagyon gyorsan, tehát ma, holnap, holnap után, akkor ennek sírás lesz a vége"

- emelte ki Róna Péter.

Legfrissebb