Ugrás a tartalomra

Már Magyarországon is karba ültetett chippel válthatod ki a bankkártyádat

Photo by Markus Winkler / Unsplash

Már Magyarországon is elérhető az a mikrocsip, amelyet a bőr alá lehet ültetni, és utána egy kézmozdulattal fizethet az ember a boltokban -írta meg az Index.

Az eszközt egy brit–lengyel cég, a Walletmor fejlesztette ki. A súlya kevesebb mint egy gramm, és biopolimerbe foglalták bele, amely természetes eredetű, műanyaghoz hasonló anyag. A használatához szükség van egy iCard nevű applikációra is, abban regisztrálni és aktiválni kell az eszközt, és az ottani egyenleget fel kell tölteni.

A beültetett csip ezután lényegében egy átlagos, érintéssel működő bankkártyához hasonlóan funkcionál, és a világon bárhol lehet vele fizetni, ahol elfogadnak bankkártyát.

A Walletmor alapítója azt mondta, hogy a mikrocsip biztonságos, ezt az állami hatóságok is tanúsították. Az eszközt elméletileg bárhova be lehet ültetni, de a fejlesztők azt javasolják a vásárlóknak, hogy a kézbe ültessék be egy szakértővel.

A csipet a Portfolio szerint már 32 országban forgalmazzák, de még nem tudni, hogy mekkora lesz iránta az érdeklődés. Egy 2021-ben készült felmérés szerint a megkérdezettek 51 százaléka megfontolná a beültetését.

Legfrissebb