Ugrás a tartalomra

Már 15 ország perli Magyarországot a gyermekvédelmi törvény miatt

Finnország is ellenünk fordult, közvetlen azután, hogy aláírtuk a NATO csatlakozási kérelmüket.

Belgiummal együtt további 15 ország csatlakozott a gyermekvédelmi törvény miatt indult kötelezettségszegési eljáráshoz, amit az Európai Bizottság kezdeményezett Magyarország ellen.

A törvény a homoszexualitás és a nemátalakító műtétek népszerűsítését tiltja a kiskorúak részére, amit a bizottság diszkriminatívnak talált. Ursula von Der Leyen még ,,szégyennek” is nevezte a törvényt, és eljárást kezdeményezett az ország ellen.

Eddig Belgium, Franciaország, Németország, Luxemburg, Hollandia, Ausztria, Írország, Málta, Dánia, Portugália, Spanyolország, Svédország, Szlovénia, Finnország, Görögország, valamint az Európai Parlament is csatlakozott a pert támogatók közé.

Belgium szerint ez a legnagyobb emberi jogi ügy.

Az Európai Bizottsághoz Belgium csatlakozott elsőként, majd őt követte Luxemburg és Hollandia.

A belga Forbidden Colours nevű LMBTQ támogató nonprofit szervezet a pert az ,,EU történelmének legnagyobb emberi jogi ügyének” nevezte, valamint elítélte Franciaország és Németország vezetőségét, amiért az utolsó pillanatig vártak a per támogatásával.

Finnország pár nappal azután csatlakozott a perhez, hogy Magyarország aláírta a finnek NATO-hoz való csatlakozásához szükséges dokumentumokat.

,,Azt látom, hogy finn barátaink a fairplay szabályait alkalmazva, mihelyt mi megadtuk a hozzájárulásunkat a ratifikációs döntésünkkel a NATO-hoz való csatlakozásukhoz, rá másnap ők beléptek a Magyarországgal szemben az Európai Bíróság előtt zajló perbe LMBTQ ügyben, gratulálok”

– mondta Kövér László a Magyar Országház Elnöke a Bayer Show-ban elhangzott interjúban, valamint hozzátette, hogy szerinte ez a magyar–finn baráti és rokonsági viszonyokba is törést hozott.

(Brussels Times)

Legfrissebb