Ugrás a tartalomra

Magyar Péter esélyei, Ukrajna jövője, Izrael helyzete - Ungár Péter

A Hit Rádió legfrissebb adásában Ungár Péterrel beszélgettünk.

A Hit Rádió legfrissebb adásában Ungár Péter, az LMP Országgyűlési Képviselője és az EP listavezetője nyilatkozott az aktuális politikai helyzetről és az Európai Unió jövőjéről.

Magyar politika:
Ungár Péter szerint a magyar politikai élet jelentős változások előtt áll, amelyek új korszakot jeleznek. Véleménye szerint a választópolgárok készek új irányok felé nyitni, elutasítva a jelenlegi politikai rendszert.

"Hát új korszakot azt mindenféleképpen kezdünk. Nem elviccelni akarom, de hogy ebben kinek milyen része lesz, az persze egy kérdés"

- mondta Ungár Péter.

Európai Parlamenti választások:
A beszélgetés során Ungár kitért az Európai Parlament korlátozott hatáskörére, hangsúlyozva, hogy az EP választások nem hoznak radikális változásokat.

"Az Európai Parlament egy konzultatív testület, rendkívül szűk jogkörökkel"

- emelte ki.

Izraeli-palesztin konfliktus:
Ungár Péter kifejtette az izraeli-palesztin konfliktussal kapcsolatos álláspontját, amelyben kijelenti, hogy Izrael önvédelmi háborút folytat. Kritizálja az európai és az amerikai baloldal Izrael-ellenes politikáját, amelyet antiszemita gyökerekkel magyaráz, és összehasonlítja az amerikai egyetemeken folyó palesztin barát mozgalmakat a vietnámi háború idején a KGB által finanszírozott béke mozgalmakkal.

"Én Izrael-párti vagyok. Azt gondolom, hogy Izrael egy önvédelmi háborút folytat. Az európai és amerikai baloldalnak ezt az izrael ellenes politikáját antiszemita gyökerűnek tartom"

- fejtette ki Ungár Péter.

Legfrissebb