Ugrás a tartalomra

Rekordot döntött "A Kiválasztott" alkotóinak új animációs filmje

A legérdekesebb hírek és beszélgetések a Hit Rádió mai tartalmai közül!

Kegyelmet kapott Herzog kérésére az Emírségekben halálra ítélt arab izraeli nő, közönségfinanszírozási rekordot döntött "A Kiválasztott" alkotóinak új animációs filmje, Izrael segítene Afrikának visszaszorítani a Szaharát - összegyűjtöttük Önnek a legérdekesebb híreket és beszélgetéseket a Hit Rádió mai tartalmai közül!

Elhangzott a Hit Rádióban 🎙️

Azeri-örmény konfliktus: megrendült az Európába és Oroszországba vetett bizalom?

Mi a szerepe Oroszországnak a konfliktus kezelésében? Érvényesülhet-e az EU diplomáciai súlya a térségben? Amennyiben Oroszország súlya csökkenne az ukrajnai háború következtében, kihez fordulhatnak a posztszovjet térségek? Alkonyi Zalán, az MCC munkatársa volt a Világnézet vendége.


A német zöldek már az életet is ellehetetlenítik?

A Deepstage műsorában Amerikának és Németországnak jut a főszerep. Az Egyesült Államokban lassan már mindenki a woke ideológiát népszerűsíti, míg a németeknél a zöldek kezdik az életet is ellehetetlenítik az országban.


Rejtett családi örökségeink: a transzgenerációs hatás - Limpár Imre

Őseink sorsa tudattalanul is hat ránk befolyásolva az identitásunkat és a személyes kapcsolatainkat. Limpár Imre szakpszichológus válaszolt a trauma következményeiről és az önismereti folyamatokról szóló kérdéseinkre a Platform adásában.


Jog, etika, jövőkép: felkészültünk az A.I. szabályozására? - Dr. Menyhárd Attila

Bombaként robbant be az elmúlt időszakban a Chat GPT mint a mesterséges intelligencia úttörője. A mesterséges intelligencia felfutása természetesen megkívánja a jogi szabályozást is. Rengeteg kérdés merül fel a jogász világban a mesterséges intelligenciával kapcsolatban, kezdve az autonóm döntéshozó rendszerek jogi szabályozásától, akár addig, hogy a mesterséges intelligencia rendelkezhet-e alapjogokkal. Mennyire etikus, hogy a MI az emberek saját adatait használja fel? Mennyire kell egyáltalán szabályozi a mesterséges intelligenciát? Többek között ezekről a kérdésekről beszélgettünk Dr. Menyhárd Attilával, egyetemi tanárral, az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar oktatójával a Hit Rádió Világnézet műsorában.


A hitradio.hu hírei 🌎

Felmérés: a finnek ugyan boldogok, de az anyák kimerültek

Az YLE által ismertetett nemzetközi tanulmány szerint a finn szülők a hetedik helyen állnak a szülői fáradtság tekintetében, annak ellenére, hogy a World Happiness Report szerint Finnország a "világ legboldogabb országa".

A szülői fáradtságot olyan folyamatos kimerültségként határozzák meg, amely az öröm elvesztését és a különböző gondozói szerepektől való érzelmi eltávolodást eredményezi.

Bár Finnország számos nagyvonalú állami programot kínál, amelyek között fizetett szülői szabadság is szerepel, a szülők még mindig kiégettnek érzik magukat.


További hírek:


Javaslat a Knesszetben: börtönbüntetést szánna két képviselő azoknak, akik Jézusról beszélnek

Bővebben!

Szexuális visszaélések áldozatai találkoztak a pápával

Bővebben!

Közönségfinanszírozási rekordot döntött "A Kiválasztott" alkotóinak új animációs filmje

Bővebben!

Izrael segítene Afrikának visszaszorítani a Szaharát

Bővebben!

Kegyelmet kapott Herzog kérésére az Emírségekben halálra ítélt arab izraeli nő

Bővebben!

🎙️

Holnap a Hit Rádióban 🎙️

🔵 Világnézet 10:00-tól

Műsorvezető: Fekete Rita

🔴 A Háttérben 18:00-tól

Műsorvezető: Fekete Rita


📅
A teljes műsorrendet ide kattintva érheti el!

Műsortárból ajánljuk:

Lélekművelés 1. rész - Kik vagyunk? Identitásunk alakulása, alakítása

Lélekmód

Meghallgatom!
💡
Csak hetente szeretne a legfontosabbakról értesülni? Ide kattintva kiválaszthatja heti hírlevelünket is! ✉️

Legfrissebb