Ugrás a tartalomra

A szégyen lelki és szellemi aspektusai

A legérdekesebb hírek és beszélgetések a Hit Rádió mai tartalmai közül!

A francia katolikusok változtatni akarnak a homoszexualitással kapcsolatos nézeteiken, mobil-zsinagógát nyitottak Németországban, kiment a divatból a randi, mert vallatásnak érzik a fiatal férfiak - összegyűjtöttük Önnek a legérdekesebb híreket és beszélgetéseket a Hit Rádió mai tartalmai közül!

Elhangzott a Hit Rádióban 🎙️

A Völner botrány a jéghegy csúcsa - Varga-Damm Andrea, Magyar György

Nem vizsgálja a parlamenti bizottság Varga Judit miniszter felelősségét a Völner-Schadl-ügyben. Varga-Damm Andrea és Magyar György ügyvédeket kérdeztük a Hit Rádió Világnézet adásában. A végrehajtók, akik arra kényszerültek, hogy pénztől függjenek, sokan a vádlottak ellen vallottak. Túl sokan érintettek ezekben az ügyekben. „Széles lett a megismertsége a végrehajtói botránynak, ezt az ügyet már nem lehetett eltussolni” – mondta Varga-Damm Andrea. Magyar György szerint bizonyos dolgokat a szőnyeg alá söpörnek.


Befolyásolhatja az EU a lengyelországi választásokat?

A közelgő lengyelországi választás Magyarország szempontjából is fontos esemény lesz. Bár az ukrán-orosz háborúval kapcsolatos álláspont némi törést okozott a két ország közötti kapcsolatban, mégis még mindig sok a közös pont közöttük. Hogy kik kerülhetnek ki, milyen témák, események befolyásolhatják majd a legjobban a választások kimenetelét, többek között erről is kérdeztük beszélgetőpartnerünket. Ferencz Attila Norbert a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Juniorprogramjának tagja, a DiploMaci blog szerkesztője és a Reaktor újságírója volt a Hit Rádió vendége.


A szégyen lelki és szellemi aspektusai

A szégyent, szégyen érzést mindenki megtapasztalja valamilyen formában, és ezek a tapasztalatok elsősorban nagyon nehéz érzésekkel járnak együtt. Bizonyos helyzetekben, megfelelő feldolgozás mellett azonban akár épülni is lehet belőlük. Szabó Erika mentálhigiénés szakemberrel és Petrőcz László lelkésszel arról beszélgetünk, hogy hogyan tudunk megküzdeni ezzel a nehéz és összetett érzelemmel.


A hitradio.hu hírei 🌎

Vallásközi komplexumot nyitottak meg Abu Dhabiban, mecset, zsinagóga és templom is egyben

Az Egyesült Arab Emírségekben szerdán felavatták az "Ábrahámi Család Házat", egy vallásközi komplexumot, amelyben egy mecset, egy templom és az Öböl-menti arab állam első, kifejezetten erre a célra épített zsinagógája található. A neves ghánai-brit építész, David Adjaye által tervezett projekt több olyan építészeti stílust is magában foglal, amelyek hagyományosan megtalálhatók a mecsetekben, templomokban és zsinagógákban szerte a világon.


További hírek:


Kiment a divatból a randi, mert vallatásnak érzik a fiatal férfiak

Bővebben!

A francia katolikusok változtatni akarnak a homoszexualitással kapcsolatos nézeteiken

Bővebben!

Mobil-zsinagógát nyitottak Németországban

Bővebben!

🎙️

Holnap a Hit Rádióban 🎙️

🔵 Világnézet 10:00-tól

Műsorvezető: Varga Zoltán

🟡 Tűzvonalban 18:00-tól

Műsorvezető: Fekete Rita


📅
A teljes műsorrendet ide kattintva érheti el!

Műsortárból ajánljuk:

Harag kisgyermekkorban

Ami fontos! 

Meghallgatom!
💡
Csak hetente szeretne a legfontosabbakról értesülni? Ide kattintva kiválaszthatja heti hírlevelünket is! ✉️

Legfrissebb