Ugrás a tartalomra

Robert C. Castel vs. Anton Bendarzsevszij: Háborús veszteségek és célok

A legérdekesebb hírek és beszélgetések a Hit Rádió mai tartalmai közül!

Megduplázódott húsz év alatt az LMBTQ identitásúak száma az Egyesült Államokban, bíborosok és más magas rangú Vatikáni tisztviselők támogatásait csökkentette Ferenc pápa, egyre rosszabb a keresztények helyzete Iránban - összegyűjtöttük Önnek a legérdekesebb híreket és beszélgetéseket a Hit Rádió mai tartalmai közül!

Elhangzott a Hit Rádióban 🎙️

Robert C. Castel vs. Anton Bendarzsevszij: Háborús veszteségek és célok

Belarusz szerepéről, a háborús felek gazdasági helyzetéről és katonai létszám hiányáról és nagyobb távlatokban a geopolitikai célokról is kérdeztük szakértő vendégeinket a Tűzvonalban Extra adásában Robert C. Castel biztonságpolitikai szakértővel, a Neokhon főmunkatársával és  Bendarzsevszkij Antonnal, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatójával.


Végleg Oroszország mellé áll Kína? – Kosztur András, Palóc André

Oroszország és Ukrajna között megszakadtak a béketárgyalások, csak hadifogoly cserékről és gazdasági kérdésekre esik szó közöttük. Kosztur András, a XXI. Század Intézet vezető kutatója és Palóc André a Századvég elemzője voltak a Hit Rádió Világnézet műsorának vendégei. A beszélgetés során szó volt Kína és Moszkva közötti nézetkülönbségről, Kína hatásáról a háborúra. Lehet-e a Vatikánnak, a Pápának mérhető hatása a háború kimenetelére? Milyen hatással lesz Szíriára a földrengés? Amúgy is nehéz helyzetben lévő, félig-meddig működő államon hogyan lehet segíteni?


Nem a feminizmusban van a boldogság - Surjányi Zsófia, Vígh Ramóna

A Patmos Café legfrissebb adásában Boldog feleség c. könyvről beszélgettünk Surjányi Zsófiával és Vígh Ramónával, akik nem csak az olvasási élményeiket osztották meg velünk, hanem saját tapasztalataikat is arról, hogy hogyan válik egy hölgy igazán boldog feleséggé.


Magyarország Európa legkorruptabb országa? - Czine János, Polczer István

A magyar korrupció mindig is közbeszéd tárgya volt, azonban mióta a Transparency International közzétette, hogy kutatása szerint Magyarország Európa legkorruptabb országa még inkább központi témává vált. A korunk meghatározó problémája a korrupció, amely habár nem újkeletű gond de napjaink  információs forradalma okán rengeteg torzulás övezi azt. A korrupció mellett az internetes csalások fénykorát éljük, miután motivációs trénerek tömegei gazdagodnak meg nem feltétlenül etikus módon. A korrupció különböző aspektusairól és az internetes csalásról beszélgettünk gazdasági szemszögből Czine János brókerrel és Polczer István közgazdásszal a Hit Rádió Monopoly műsorában.


A hitradio.hu hírei 🌎

22 ezer indiai keresztény tiltakozott békésen a növekvő üldöztetés ellen

India egyháza kimerült az áttérésellenes törvények és az illegális hittérítéssel kapcsolatos vádak hullámában. Belefáradtak abba, hogy a csőcselék elüldözi a keresztényeket a falvakból, és hogy sokan vagyonrombolással és személyes erőszakkal néznek szembe és dühösek egy olyan kormányra, amely a legjobb esetben passzívan lehetővé teszi ezeket az akciókat, a legrosszabb esetben pedig aktívan szítja őket


További hírek:


USA: megduplázódott húsz év alatt az LMBTQ identitásúak száma

Bővebben!

Bíborosok és más magas rangú Vatikáni tisztviselők támogatásait csökkentette Ferenc pápa

Bővebben!

Irán: egyre komolyabb a keresztények zaklatása

Bővebben!

🎙️

Holnap a Hit Rádióban 🎙️

🔵 Top7 10:00-tól

Műsorvezető: Kauzál Alexandra

  • A magyarok támogatni fogják Svédország és Finnország NATO csatlakozását?

Vendég: Kiszelly Zoltán, politológus, a Századvég Politikai Iskola Alapítvány igazgatója

  • Tüntetések Németországban a fegyverkezés miatt

Vendégek: Bauer Bence, a Magyar Német Intézet igazgatója

  • A végrehajtási rendszer visszásságai

Vendég: Berki Sándor, a Párbeszéd Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselője


📅
A teljes műsorrendet ide kattintva érheti el!

Műsortárból ajánljuk:

Beilleszkedés, közegváltás, kihívások

Ami fontos! - Családi Magazin

Meghallgatom!
💡
Csak hetente szeretne a legfontosabbakról értesülni? Ide kattintva kiválaszthatja heti hírlevelünket is! ✉️

Legfrissebb