Ugrás a tartalomra

David L. Dusenbury: Milyen hatása volt Jézusnak a modern filozófiára?

A legérdekesebb hírek és beszélgetések a Hit Rádió mai tartalmai közül!

Az izraeli elnök tanácsadója véletlenül bukkant rá egy 2500 éves leletre, kiderült mi a három legjobb vallási múzeum az Egyesült Államokban, többen támogatnának egy muszlimot magas pozíció betöltésében mint egy evangéliumi keresztényt az Egyesült Királyságban - összegyűjtöttük Önnek a legérdekesebb híreket és beszélgetéseket a Hit Rádió mai tartalmai közül!

Elhangzott a Hit Rádióban 🎙️

Baj van Németországban és Franciaországban? - Szalai Szabolcs

Németországban és Franciaországban is több probléma van a sajtószabadsággal, mint Magyarországon - állítja az EU által finanszírozott jelentés, amit a Transzparens Újságírásért Alapítvány szemlézett. A sajtószabadság helyzetéről, a jelentés tanulságairól, a média függetlenségéről kérdeztük Szalai Szabolcsot,  a Transzparens Újságírásért Alapítvány stratégiai igazgatóját a Létkérdés friss adásában.


„A Mi Hazánk a 2015 előtti Jobbik” – Nagy Ervin, Rajnai Gergely

A Jobbik bejelentette, hogy ezentúl Jobbik – Konzervatívok néven folytatja a tevékenységét. A névváltoztatás hátteréről, külföldi és hazai megítéléséről beszélgettünk Nagy Ervinnel, a XXI. Század Intézet elemzőjével, és Rajnai Gergellyel, a Corvinus egyetem adjunktusával, a Méltányos Politikaelemző Központ elemzőjével a Hit Rádió Világnézet műsorában.


Komolyabb gyermekvédelmi törvényre van szükség? – Igazság Ligája

Orbán Viktor pénteken nyilatkozott: a pedofil botrány felhívta a figyelmet arra, hogy egy komolyabb, szigorúbb gyermekvédelmi törvényt kell kialakítani. A beleegyezési korhatár nagyon alacsony Magyarországon, közben világszinten az LMBTQ aktivisták komolyan arra törekszenek, hogy a pedofíliát egy másik néven bevegyék a normalitás szintjére. Király Tamás, a Hit Rádió felelős szerkesztője, Petrőcz Katalin, a Hit Rádió műsorvezetője és Longauer András, a hitradio.hu vezető szerkesztője voltak az Igazság Ligájának a vendégei.


Milyen hatása volt Jézusnak a modern filozófiára? - David L. Dusenbury

Kultúránkat átitatják a különböző filozófiák, mégsem népszerű ma ez a gondolkozásra nevelő tudományág.  Mai vendégünk David L. Dusenbury filozófus volt, aki a Danubius Institute meghívására látogatott Magyarországra, új könyve kapcsán, melynek címe: „I Judge No One - A Political Life Of Jesus”. Az ELTE-n most indul az az előadássorozata, ami Pál apostol leveleivel és Jézus Krisztus személyével foglalkozik abból a szempontból, hogy milyen hatása volt ezeknek a klasszikus és modern filozófusokra.  Többek között beszélgettünk arról is, hogy milyen befolyása van a megtestesült Logosz személye a mai korunkra és mindennapjainkra, vagy lehet-e párhuzamot hozni Friedrich Nietzsche filozófiája és a mesterséges intelligencia alapötlete között.


A hitradio.hu hírei 🌎

Felmérés: csak az amerikaiak 4 százaléka vall bibliai világnézetet a járvány után

Az Arizona Keresztény Egyetem Kulturális Kutatóközpontjának kutatója, George Barna felmérése szerint a világjárvány következményei nyilvánvalóan megváltoztatták az amerikaiak világnézetét, beleértve a hívő embereket is. Míg a világjárvány előtt az amerikaiak 6 százaléka vallott bibliai világnézetet, addig ma már csak 4 százalékuk.

A kutatóközpont ezt "látszólag kicsi, de figyelemre méltó csökkenésnek" nevezte.

"Úgy tűnik, hogy mivel az emberek életét jelentősen megváltoztatta a vírus és a kormányzati politika, az amerikaiak nem fordítottak több időt arra, hogy energiát szenteljenek a spirituális kérdésekre és a világnézetük fejlesztésére"

- áll a Kulturális Kutatóközpont elemzésében.


További hírek:


Ez a három legjobb vallási múzeum az USA Today olvasói szerint

Bővebben!

Egyesült Királyság: többen támogatnának egy muszlimot magas pozíció betöltésében mint egy evangéliumi keresztényt

Bővebben!

Az izraeli elnök tanácsadója véletlenül bukkant rá egy 2500 éves leletre

Bővebben!

🎙️

Holnap a Hit Rádióban 🎙️

🔵 Világnézet 10:00-tól

Műsorvezető: Varga Zoltán

🟡 Tűzvonalban 18:00-tól

Műsorvezető: Fekete Rita


📅
A teljes műsorrendet ide kattintva érheti el!

Műsortárból ajánljuk:

Cziffra György és Varga Erika

Dzsanisták

Meghallgatom!
💡
Csak hetente szeretne a legfontosabbakról értesülni? Ide kattintva kiválaszthatja heti hírlevelünket is! ✉️

Legfrissebb