Ugrás a tartalomra

Mi az amerikai demokráciaexport valódi érdeke?

A legérdekesebb hírek és beszélgetések a Hit Rádió mai tartalmai közül!

Demeter Szilárd a demokráciaexport valódi értékéről, 117 éves templomot gyújtott fel egy transznemű nő, Galló Béla a Vodafone vásárlásról és az Erasmus végéről, az amerikaiak több mint egyharmada nem jár istentiszteletre a járványt követően - összegyűjtöttük Önnek a legérdekesebb híreket és beszélgetéseket a Hit Rádió mai tartalmai közül!

Elhangzott a Hit Rádióban 🎙️

Mi az amerikai demokráciaexport valódi érdeke? – Demeter Szilárd


Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója, a Magyar Kultúráért Alapítvány kuratóriumának elnöke volt a Hit Rádió vendége.

„Fel kellett ismerni már a koronavírus járvány miatt, bármi következik, válságálló struktúrája kell legyen az országnak. Fenntartható-e a kultúra jelenlegi rendszere? Véleményem szerint valószínűleg le kellene válnunk a német modellről, mely szerint a kultúrát teljes egészében az állam finanszírozza. Az angolszász modell inkább önfenntartó."

-mondta.


Galló Béla: Vodafone vásárlás és az Erasmus vége?


Galló Béla politikai szociológus volt a Hit Rádió hírelemző műsorának a vendége. Kérdeztük a Vodafone felvásárlásáról, a Fidesz töretlen előnyéről, az Erasmus-támogatások megvonásáról és Matolcsy György kritikájáról is. Matolcsy György beszédével kapcsolatban elmondta vendégünk, hogy nyilvánvaló, hogy zajlik régóta egy szakmai küzdelem, ugyanis Matolcsy György és Varga Mihály nem ugyanazt a gazdasági filozófiát képviselik.


Bakos Zoltán, Wildmann János: A modernizálás vagy a Szentírás a fontosabb?

Bakos Zoltán íróval és Wildmann János közgazdásszal, teológussal, az Egyházfórum folyóirat főszerkesztőjével beszélgettünk a katolikus egyház liberalizációjával kapcsolatban. Bakos Zoltán megemlítette, hogy 120 pap jelentkezett, hogy ők homoszexuális. A progresszív csoportok véleménye szerint kiforgatják a szentírás szavát. „Ez ellenszegülés Istennel és romlottság” – mondta vendégünk és kiemelte: a német katolikus egyház bevétele folyamatosan csökken.


Deepstage: Mi derül ki a chicagói gyermekbántalmazási botrányokból?

A Deepstage legújabb adásában Rehák-Rimaszombati Andrea elemezte a Chicagóban szaporodó bántalmazási ügyeket és a TikTok miatt kialakult kínai-amerikai verbális csatározást.


A hitradio.hu hírei 🌎

Az amerikaiak több mint egyharmada nem jár istentiszteletre a járványt követően

A "Hit a pandémia után: hogyan változtatta meg a COVID-19 az amerikai  hitéletet?" című tanulmány megállapította, hogy a világjárvány megváltoztatta a vallásos amerikaiak részvételét az istentiszteleteken. 2020 nyarán az amerikaiaknak mindössze 13 százaléka számolt be arról, hogy személyesen jár istentiszteletre. Ez a szám 2022 tavaszára 27 százalékra nőtt, de a látogatási arány még mindig alacsonyabb volt ekkor, mint a világjárvány előtt. 2022 tavaszán az amerikaiak egyharmada (33 százalék) mondta azt, hogy soha nem jár istentiszteletekre, ez pedig növekedés a világjárvány előtti értékhez képest, amikor 25 százalékuk jelezte, hogy soha nem jár vallási szertartásokra.


További hírek:


"Hangokat hallottam" - 117 éves templomot gyújtott fel egy transznemű nő

Bővebben!

Harry herceg elmondta: látnokon keresztül beszélt halott édesanyjával

Bővebben!

Az ukránok az Ortodox Egyház védelmére szólítják fel az ENSZ-t

Bővebben!

Netanjahu elítéli az erőszakos zavargásokat

Bővebben!

A templomok nagy része már nem mer nyitva tartani napközben az Egyesült Királyságban

Bővebben!

Törökország hamarosan megnyitja első újonnan épített templomát Isztambulban

Bővebben!

🎙️

📅
A teljes műsorrendet ide kattintva érheti el!

Műsortárból ajánljuk:

A törvényadás előtti korszak

A Könyv Népe

Meghallgatom!
💡
Csak hetente szeretne a legfontosabbakról értesülni? Ide kattintva kiválaszthatja heti hírlevelünket is! ✉️

Legfrissebb