Ugrás a tartalomra

Átalakuló világrend és a liberális demokrácia válsága

A legérdekesebb hírek és beszélgetések a Hit Rádió mai tartalmai közül!

Az Egyesült Államokban a legtöbb protestáns hívő inkább imádkozik, mint Bibliát olvas, Köves Slomó a volt orosz főrabbi figyelmeztetéséről, a német családügyi miniszter eltávolítaná az abortuszt a büntető törvénykönyvből, Novák Zoltán és Kovács András az átalakuló világrendről és a liberális demokrácia válságáról, Izrael elrendelte, hogy a rendőrség távolítsa el a palesztin zászlókat a közterületekről - összegyűjtöttük Önnek a legérdekesebb híreket és beszélgetéseket a Hit Rádió mai tartalmai közül!

Elhangzott a Hit Rádióban 🎙️

Átalakuló világrend és a liberális demokrácia válsága

A liberális demokrácia és a Nyugat válsága, valamint a világrend átalakulásának témája egyre többet kerül a fókuszba. Az Economist és a Der Spiegel is komolyan foglalkozott az év végi összegzés és a jövő latolgatása kapcsán ezzel a kérdéssel. A Der Spiegel 2023. évi 1. lapszámának címlapján érdekes kérdéssel indította az évet: „Marxnak végül is igaza volt?” Milyen okból sodródott a Nyugat ebbe a válságba? Mikor kezdődött el ez a folyamat? Mik a fő jellegzetességei, és mik lehetnek a legfőbb kitörési pontok - ha egyáltalán vannak még ilyenek - a Nyugat számára? - ezekre a kérdésekre kerestük a választ vendégeinkkel, Novák Zoltánnal, a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatójával és Kovács Andrással, az Origó újságírójával a Világnézet című műsorunkban.


Köves Slomó: A zsidóknak tényleg el kell hagyniuk Oroszországot?

A zsidóknak el kell hagyniuk Oroszországot, amíg tehetik - erre figyelmeztetett a közelmúltban a volt moszkvai főrabbi. Valóban ilyen súlyos a helyzet? A Világnézet adásában Köves Slomót, az EMIH alapító és vezető rabbiját kérdeztük.


Kiss Rajmund: Benedek temetése, magyar-ukrán diplomáciai kapcsolatok

Kiss Rajmunddal, az MCC Diplomáciai Műhelyének vezetőjével tekintettük át az év eleji történéseket diplomáciai szemmel a Hit Rádió Világnézet című műsorában. XVI. Benedek pápa január 5-i temetésén nem vett részt Joe Biden amerikai elnök, helyette az Egyesült Államok szentszéki nagykövete képviselte az USA-t. A Fehér ház szóvivője szerint mindez a néhai pápa és a Vatikán kívánságának megfelelően történt így. Milyen üzenete van egy ilyen eseménynek? Mi van a háttérben, Joe Biden miért volt nem kívánt személy a temetésen? Hogyan gondolkodik a vatikáni diplomácia a világnézetileg is átalakulóban levő globalizálódó világunkban? A jelenlegi pápa különböző megnyilvánulásaiból mire lehet következtetni diplomáciai szemmel? Szó esett még Novák Katalin elmaradt szlovákiai látogatásáról, valamint a magyar-ukrán diplomáciai kapcsolatokról.


A hitradio.hu hírei 🌎

Elhunyt Jack Hayford lelkész, keresztény vezető, egyetem alapító és bestseller író

A sokak által Jack pásztor néven ismert lelkész a kaliforniai Van Nuysban található "The Church On The Way" alapító lelkésze volt, ahol több mint három évtizeden át szolgált vezető lelkészként. A bestseller író Hayford több mint ötven könyv szerzője (vagy társszerzője) volt, és 500 dalt és kórus művet komponált, köztük a nemzetközileg ismert és széles körben átvett "Majesty" dicséretet.


További hírek:


A norvég parlament egyelőre nemet mondott a harmadik nemre

Bővebben!

Izrael elrendelte, hogy a rendőrség távolítsa el a palesztin zászlókat a közterületekről

Bővebben!

Első alkalommal állhat a bíróság elé egy robotügyvéd

Bővebben!

Egyesült Államok: a legtöbb protestáns hívő inkább imádkozik, mint Bibliát olvas

Bővebben!

A német családügyi miniszter eltávolítaná az abortuszt a büntető törvénykönyvből

Bővebben!

Az amerikaiak kétharmada nem tudja, hány zsidó halt meg a holokauszt során

Bővebben!

🎙️

Holnap a Hit Rádióban 🎙️

🔵 Világnézet 10:00-tól

Műsorvezető: Fekete Rita

  • Milyen hatással lehet Kínára a jelenlegi koronavírus-helyzet?

Vendég: Palóc André, a Századvég elemzője

  • Hírelemzés: Magyarországot érintő aktualitások

Vendég: Galló Béla politológus

🔴 A Háttérben 18:00-tól

Műsorvezető: Fekete Rita

Vendég: Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója

🔵 Deepstage 19:00-tól

Műsorvezető: Rehák-Rimaszombati Andrea


📅
A teljes műsorrendet ide kattintva érheti el!

Műsortárból ajánljuk:

Fehérgalléros bűnöző világtól Krisztusig - Takó Ákos

Szabadság Rabjai

Meghallgatom!
💡
Csak hetente szeretne a legfontosabbakról értesülni? Ide kattintva kiválaszthatja heti hírlevelünket is! ✉️

Legfrissebb