Ugrás a tartalomra

Képzéseket szervez a magyar tanárok számára több LMBTQ szervezet

A projektet teljes egészében az Európai Bizottság finanszírozza

Fotó: EPA, Zoltan Balogh

Az Amnesty International Magyarországgal együttműködve több LMBTQ szervezet, köztük a Labrisz Leszbikus Egyesület és a Szivárvány Misszió Alapítvány speciális képzést indított a tanárok számára.

Céljuk, hogy a tanárokat olyan eszközökkel lássák el, amelyekkel felvehetik a harcot a queer gyerekekkel szembeni diszkrimináció ellen.

Az Inclusive Spaces projektet teljes egészében az Európai Bizottság finanszírozza. A program "a nemi ideológiát ismerteti meg a gyerekekkel" - állítja az Ungarn Heute. Tavaly több mint 500 diákot tanítottak.

Emellett a projekt keretében november óta a tanárok számára is tartanak képzéseket. Most a vidéki területekre is kiterjesztik, 16 órás képzésekkel a tanárok számára. Az új tanfolyam célja, hogy a tanárok többet tudjanak meg az LMBT-fogalmakról és a homofóbiáról és transzfóbiáról szóló törvény állítólagos hatásairól, amelyet gyermekvédelmi törvénynek is neveznek, és amely tiltja az LMBT-propaganda terjesztését a gyermekek körében.

Az LMBT-szervezetek azt szeretnék elérni, hogy a tanárok a szexuális és nemi kisebbségekkel kapcsolatos tartalmakat is beépítsék a tantervbe, és foglalkozzanak a queer gyerekek iskolai zaklatásával. Bár a gyermekvédelmi törvény ezt tiltja, a szervezetek azt szeretnék, ha a tanárok megtalálnák a módját annak, hogy a tanórákon meséket használjanak az "emberi jogi kérdések" kezelésére.

(CNE)

Legfrissebb