Ugrás a tartalomra

LMBTQ-képviselőcsoport alakult a magyar parlamentben

Photo by Elijah G / Unsplash

Ellenzéki politikusok az LMBTQ emberek érdekeiért alakítottak egy frakcióközi parlamenti képviselői csoportot, jelentette be kedden egy online sajtótájékoztatón Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezető-helyettese - számolt be az Index.

Az MTI szerint az ellenzéki politikus arról beszélt: azon túl, hogy Magyarországon napjainkban súlyos megélhetési és szociális válság tombol, a pedagógusok és diákjaik „a jövőért harcolnak”, még az emberi és a szabadságjogok is veszélyben vannak.

Hozzátette: utóbbi miatt hozott most létre öt ellenzéki párt 21 képviselője frakcióközi csoportot, amelyben – szorosan együttműködve a civil szféra szereplőivel – "egy olyan társadalomért dolgoznak majd, ahol nem különböztetik meg, nyomják el az LMBTQ embereket".

A csoport kedden meg is tartotta első ülését, amelyen – a Párbeszéd Magyarországért közleménye szerint – elhangzott: a magyar LMBTQ-társadalom az elmúlt években komoly jogfosztást szenvedett el az Alaptörvény-módosítások és törvények következtében, és ez nemcsak a hazai LMBTQ-közösség tagjainak életét nehezíti meg, hanem régiós, európai uniós és nemzetközi viszonylatban is negatív színekben tünteti fel Magyarországot.

(Index)

Legfrissebb