Ugrás a tartalomra
LGBTQDisneyFloridaDeSantisHírek

Levélben kért bocsánatot a Disney vezér, mert nem ítélték el a floridai gyermekvédelmi törvényt

A Walt Disney vezérigazgatója, Bob Chapek bocsánatot kért a cég LMBTQ-alkalmazottaitól, miután néhányan nemtetszésüket fejezték ki amiatt, hogy a cég nem volt hajlandó elítélni a floridai szülői jogokról szóló törvényjavaslatot, amely megtiltja a szexualitás és a transzneműség ideológiai alapon történő tanítását a gyerekeknek a harmadik osztályig.

Chapek azt írta levelében, hogy „erősebb szövetségesnek” kell lennie a cég meleg és transznemű alkalmazottai számára. Hamisan hivatkozott a törvényjavaslat céljára is, azt állítva, hogy „kihívást jelent az alapvető emberi jogok számára”.

„Szükségetek volt arra, hogy erősebb szövetséges legyek az egyenlő jogokért vívott harcban, és cserben hagytalak benneteket. Sajnálom”

– mondta Chapek a Disney munkatársainak írt levelében, amelyet több hírügynökség is megkapott.

"Őszintén hiszem, hogy az LMBTQ+ közösségünknek köszönhetően végtelenül jobb és erősebb társaság vagyunk. Ebben az esetben elvétettem a célt, de szövetséges vagyok, akire számíthattok”

-mondta.

Bob Chapek azt mondta, hogy a Disney pénzzel fog hozzájárulni azokhoz az erőfeszítésekhez, amely más államok hasonló jogszabályainak megdöntésére irányulnak.

A teljes levelet Twitteren is megosztották:

A floridai szenátus a hét elején elfogadta a szülői jogokról szóló törvényjavaslatot, amely tiltaná több esetben is az LGBTQ ideológia és más szexuális ideológiák iskolai és óvodai terjesztését. A javaslat DeSantis kormányzó aláírására vár.

(Breitbart)

Legfrissebb