Ugrás a tartalomra

A Peppa Malac óvodásoknak szóló gyermekmese műsorában először mutattak be azonos nemű párt, ami nagy port kavart. A mese Családok című epizódjában a malac barátjának két anyukája van - írta meg az Index.

A Családok című epizódban, amelyet kedden sugároztak először az Egyesült Királyságban a Peppa Malacot készítő Channel 5 csatornán, a névadó karaktert bemutatták a barátja, Penny Jegesmedve anyukáinak.

Miközben rajzolt egy portrét a családjáról, Penny kifejtette, „az anyukámmal és a másik anyukámmal élek. Az egyik mami orvos, a másik mami pedig spagettit főz”.

A műsor 2004 óta fut és 18 éves történetében ez az első alkalom, hogy azonos nemű pár szerepel a mesében.

Két éve egy amerikai weboldalon petíciót indítottak, amelyben „azonos nemű szülőkkel által alapított családot követeltek a Peppa Malacba”. A petíció közel 24 ezer aláírást gyűjtött össze.

A Peppa Malac legutóbbi epizódját követően a Twitteren vita alakult ki Penny Jegesmedve családjának bemutatásáról.

„Leszbikusok a Peppa Malacban… nem lehet, hogy a gyerekműsorok csak a gyerekeknek szóljanak?”

– írták.

Mindeközben Szaúd-Arábia és a szomszédos közel-keleti országok felszólították a Netflixet, hogy távolítsa el az iszlámellenes tartalmakat. Bár nem részletezték, vélhetően az LMBTQ elemeket is tartalmazó filmeket és sorozatokat kellene törölni - írta meg a port.hu.

A bejelentést kedden tette meg az Öböl-menti Együttműködési Tanácson belül az Elektronikus Média Tisztségviselőinek Bizottsága, egy kereskedelmi és politikai szövetség, amely Szaúd-Arábiát, az Egyesült Arab Emírségeket, Bahreint, Kuvaitot, Ománt és Katart foglalja magában. Szaúd-Arábia és az Egyesült Arab Emírségek hasonló, külön-külön közleményt adott ki - írták.

A szaúdi állami televízió egy interjút is sugárzott, amelyben egy „viselkedési tanácsadónak” nevezett nő a Netflixet a "homoszexualitás hivatalos támogatójaként" jellemezte. A televízió eközben kiblőrözött részleteket mutatott a Jurassic World: Krétakori tábor című animációs sorozatból, amelyben két tinédzser lány bevallja, hogy szeretik egymást, és csókolóznak.

Ez Magyarországon is a figyelem középpontjába került, miután a Mandiner megkereste a kérdésben a Médiahatóságot,

(Index, PORT)Legfrissebb