Ugrás a tartalomra

Lengyelország: 18 hónap börtönre itélték az orgiázó lengyel papot

A helyszínen drogot is fogyasztottak.

Kép forrása: Racool_studio - Freepik

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a lengyel hatóságok eljárást indítottak egy lengyelországi pap ellen, aki miatt nem akarták beengedni a mentőket az orgiára, ahol rosszul lett egy férfi.

Notes from Poland beszámolói szerint a katolikus kúria még akkor megerősítette, hogy hatósági behatolás történt egy Dąbrowa Górnicza város parókiájához tartozó épületbe. Tomasz Z. pap a botrány kitörése után lemondott hivataláról, majd felmentették a papság alól és elbocsájtották.

A szexorgián az index beszámolói szerint drogot is fogyasztottak, egy férfi pedig, (aki az állítások szerint egy prostituált volt) potencianövelő tabletták miatt lett rosszul, akihez az egyik résztvevő hívta ki a mentőket.

Mikor azonban a mentősök kiértek a helyszínre, nem akarták beengedni őket, ezért a férfit csak a rendőrség kiérkezése után tudták ellátni.

A lengyel adatvédelmi törvények miatt Tomasz Z néven említett papot szexuális bűncselekmények, kábítószerkereskedelem és olyan személynek nyújtott segítségnyújtás elmulasztása miatt ítélték el, aki életveszélben, vagy súlyos testi sértés utáni állapotban volt.

A papnak továbbá kártérítést (nagyjából 1,4 millió forint) kell fizetnie az áldozat számára, és többezer zloty-t a bűncselekmények áldozatainak megsegítésére létrehozott alapba.

(Index)

Legfrissebb